Bayraktar, Birlik merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kurbanlık fiyatlarını, kurbanlık hayvan miktarını, üreticilerin beklentilerini değerlendirdi.

Kurbanlık satışlarının illere ve bölgelere göre farklılık arz etmektedir. Kimi yerlerde canlı kilogram ve et fiyatı üzerinden, kimi yerlerde ise canlı hayvan üzerinden pazarlık yöntemiyle satış yapıldığını bildiren Bayraktar, şöyle devam etti: “Ziraat Odalarımızdan aldığımız bilgilere göre, bu yıl kurban döneminde hayvan fiyatları; illere ve canlı ağırlığa göre değişmekle birlikte, hayvan başına, büyükbaşta 2 bin 100 lira ile 9 bin 600 lira arasında, küçükbaşta ise 250 lira ile 1300 lira arasında değişeceği, canlı ağırlık fiyatının da büyükbaş hayvanlarda kilogram başına 9,5 ile 20 lira arasında, küçükbaşta kilogram başına 7 lira ile 18 lira arasında olacağı tahmin edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Tabii bu fiyatlar bayram öncesi tahmini fiyatlardır. Söz konusu fiyatlar ancak, kurban pazarında oluşacak fiyatlara referans olarak kabul edilebilir. Bayraktar, İslam dünyasının, sıkıntılı bir süreçten geçtiğine de dikkati çekerek, “Milyonlarca Müslüman, her gün çatışmanın, iç savaşın, katliamın, kanın, gözyaşının hüküm sürdüğü, barışa hasret kalan bir ortamda yaşıyor. Milletimize ve tüm İslam âlemine huzurlu bir Kurban Bayramı diliyorum” dedi.

 

Haber: C. ÜSTÜNER