İnönü Parkı ihalesinde flaş gelişme... Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, 28 Eylül'de belediye meclis salonunda yapılan ve mevcut müstecir Cahit Aydın'ın itirazlarına karşılık gerçekleşen İnönü Parkı ihalesini iptal etti.

Can Otomotiv aylık 200 bin TL artı KDV ile kazanmıştı

Can Otomotiv'in aylık 200 bin TL artı KDV ile kazandığı İnönü Parkı ihalesi yeni Belediye Başkanı Dursun Ay tarafından ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edildi. 15 gün içerisinde belediye başkanı tarafından tasdik ya da iptal edilmesi gereken ihale komisyonu kararı için Başkan Ay dün imzayı iptal yönünde attı.

"Başsavcılık tarafından ihalenin incelemeye alınması nedeni ile..."

İptal gerekçesi olarak ise ihale dosyasına şu notu düştü: "Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ihalenin incelemeye alınması nedeni ile ileri bir tarihte yeniden ihale yapılmak kaydıyla iptali uygun olur."

Yeni ihale için gözler belediyede

Eski Başkan Mehmet Keleş ile park işletmeciliği konusunda zaman zaman karşı karşıya gelen Cahit Aydın ile diğer taliplilerin tekrar katılması beklenen yeni ihalenin kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor.

Kanun ne diyor?

Diğer taraftan Başkan Ay, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 31. maddesi uyarınca kendisine tanınan yetkiyle ihaleyi iptal etti. Bu maddeye göre; "İhale komisyonları tarafından alınan ihale kararları, ita amirlerince karar tarihinden itibaren en geç 15 işgünü içinde onaylanır veya iptal edilir. İta amirince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır."

Haber: C. ÜSTÜNER