Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) Düzce Şubesi tarafından bir otelde düzenlenen kahvaltı programına CHP Eski Milletvekili ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum onur konuğu olarak katıldı. Programda ADD Düzce Şube Başkanı Atay Yılmaz, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, dernek ve siyasi parti üyeleri ile vatandaşlar yer aldı.





Atatürkçülükle gerçek anlamda demokratik, laik, sosyal hukukun üstünlüğüne dayalı bölünmemiş bir Türkiye Cumhuriyetini yaratma projesini tekrardan harekete geçirmeden hiçbir şey yapılamayacağını ifade eden Batum, bunun Atatürkçü Düşünce Derneği ile Düzce’den başlayarak bütün Türkiye’de oyları Atatürkçü bir fikir üzerinden oluşturacaklarını söyledi.
Referandum sonuçlara ilişkin sert eleştirilerde bulunan Batum, “Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar, ahlaksız, eşit olmayan, devletin bütün varlığının bir tarafta olduğu bir teraziyle referandum yapılsa gelişmiş ülkeler orada yüzde 75 oranında sonuç çıkarırdı. Hala yüzde 49 oy çıktı. Çala çala yüzde 51’e çıkartabildiler” dedi.



Batum, Türkiye’de siyasal sistem seçimlerde alınan oylara göre yansımadığını belirterek seçimlerde başarılı olunması için hayata geçirilmesi gereken formülü şu şekilde ifade etti:
“AK Parti, MHP ve BBP’nin son genel seçim sonuçlarında aldıkları oy oranlarına baktığımızda yüzde 62 oy almaları gerekiyordu. Nerede bu yüzde 62 oy? Demek ki gösterildiği gibi değil. Türkiye’de siyasal sistem seçimlerde alınan oylara göre yansımıyor. Demek ki buna tekabül etmeyen bir şey var. Türkiye’de dengeler AK Parti, MHP ve CHP olarak dağılmamış. Türkiye’de yüzde 49’la örtüşen bir siyasi yapılanmaya gidersek başarı şansımız yüzde yüzdür. Bu Atatürkçü düşünceyle gerçekleştirilebilir. Bunu referandumda gerçekleştirdiği gibi. Cumhuriyeti korumak için bir örgütlenme modeline girmek gerekir. “Gel bana destek ver, oy ver” demekle olmuyor. Kan grubu tutan yüzde 49’u yan yana getireceğiz”