Fransa – Türkiye Dostluk Grubu Başkanı olan Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, dün Ankara’da Fransa Büyükelçiliği’nde düzenlenen törenle Fransa Hükümeti tarafından kendisine takdim edilen Devlet Nişanını aldı. Fransa Büyükelçiliği Rezidansında gerçekleşen törene, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Emekli Büyükelçiler, ve Fransa Büyükelçisi Bernard Emie katıldı. Törene Düzce’den ise Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu katıldı. Düzce Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ile Celal Erbay ise Yakış’ı bu mutlu gününde yalnız bıraktılar. Yapılan törende hem Fransa Büyükelçisi Bernard Emie hem de Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, konuşmalarını Fransızca Yaptılar. Fransızların Kutsal İmparatoru olan Napolyon’un 2 Aralık 1805’te Austerlitz Zaferini kazanmasının yıldönümünde yapılan törende konuşan Fransa Büyükelçisi Bernard Emie çalışmanız, adanmışlığınız, kişiliğiniz ile Fransa için ve Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi olarak benim için, ülkelerimiz arasında mükemmel bir pas oyuncususunuz diyerek Yakış’ı Fransa ile Türkiye arasındaki dostluğun gelişmesi adına üstün gayret gösteren bir devlet adamı olarak özetledi.


Törende Konuşan Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış ise Ben kendimi Fransa- Türkiye dostluğunun Güçlendirilmesi çabalarına Alçakgönüllü bir katkıda bulunmaya ve aynı zamanda bu dostluğun oluşturduğu bu büyük yapıya ek bir tuğla koymaya çalışan bir asker olarak görüyorum dedi.


Konuşmaların ardından Fransa Büyükelçisi Bernard Emie Yakış’a Fransa Hükümeti tarafından gönderilen Devlet Nişanı’nı takdim etti.

Yakış törenin ardından tebrikleri kabul etti.


Çok duygulandığını ve böyle bir Nişanı almaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, ben kendimi Fransa ile Türkiye arasındaki dostluğun daha fazla gelişmesi adına çaba gösteren bir nefer olarak görüyorum. Bugüne kadar da bu dostluğun gelişmesi adına gayret gösterdim. Böyle önemli bir Nişan’ın Fransa Hükümeti tarafından bana layik görülmesinden ötürü de son derece mutluyum dedi.