Bu yıl sekizincisi yapılan METEF fuarı düzenlenen programla açıldı. Kültür Mahallesi, Konak Sokak üzerinde çok sayıda stand kurularak teknik okulların bir yıl boyunca yaptıkları çalışmalar sergilendi.



METEF Fuarı açılış törenine, Düzce Vali Yardımcısı Osman Demir ile birlikte kurum yöneticileri yerine yardımcılarının katıldığı gözlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Osman Demir, eğitimin sınıfta olduğu kadar üretimde de gerçekleştirilmesinin örneği olan fuara emeği geçenlere, sokakları bir üretim şenliğine çevirenlere teşekkür etti. Demir, günümüzde teknolojinin ve eğitimin büyük yeri olduğunu da ifade etti.



Konuşmaların ardından mesleki ve teknik eğitim branşında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere çeşitli ödüller verildi.


Tören programının ardından tüm protokol, Konak Sokak’ta bulunan ve Mesleki ve Teknik Eğitim okullarının yanı sıra, özel dershanelerin de katılımıyla kurulan standları gezerek ürünlerle ilgili bilgi aldı.

Fuarda giyim, nakış, ev mefruşatı, takı, ahşap boyama, elektronik icatlar gibi üretilen eserler sergilendi.