Bu yıl 22’ncisi gerçekleştirilen ve kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Düzce protokolü de yerini aldı. Fuarın açılışını canlı olarak ekranlarında yayınlayan Öncü TV’ye özel açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, EMITT’in Düzce’ye sağlayacağı katkı hakkında düşüncelerini aktardı.

“Bu fuarda ülkemizin güzelliklerini görmek mümkün”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, belediye başkanı olarak ilk kez katıldığı EMİTT’e ilişkin yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Ben bir belediye başkanı olarak ilk defa katılıyorum ama EMİTT fuarlarına daha önce defalarca geldim. Tüm Türkiye burada. Dolayısıyla ülkemizin güzelliklerini burada görmek mümkün. EMİTT Fuarı bu açıdan çok önemli. Belediyemiz ve valiliğimiz olarak katıldık. Stantlarımızı geziyoruz. Türkiye’mizin bütün illerini tanıyoruz. Biz de Düzce’mizin güzelliklerini insanlara göstereceğiz. Fuar çok güzel gidiyor ve güzel başladı.”

Başkan Ay: Tanıtım çok önemli
Fuarla ilgili izlenimlerini paylaşan Başkan Dursun Ay, gelişen teknolojiye ayak uydurulduğuna işaret etti.

Ay, “Fuar teknolojisi her gün gelişiyor ve dünyada çok önemli bir sektör. Tanıtım çok önemli, şehrimizi tanıtacağız.” dedi.

“Biz tanıtmasak bile şehrimiz kendisini tanıtıyor”
Fuarın Düzce turizmine katkısı konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Düzce’miz biliyorsunuz her şeyi ile çok önde bir ilimiz. Biz tanıtmasak bile şehrimiz kendisini tanıtıyor. O yüzden çok avantajlıyız diğer illere göre. EMİTT Fuarı’nın tabii ki Düzce’ye katkısı da olacak. Biz burada fuardayız ama bir kulağımız da Zeytin Dalı Harekatı’nda oradaki askerlerimize başarılar diliyoruz. Onlara hayır duaları ediyoruz.”   

Kaynaşlı Belediye Başkanı: Bu yıl biraz donuk
Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar ise önceki yıllarla kıyasladığı EMITT’in bu yıl daha sönük geçtiği görüşünü şöyle dile getirdi:  

“Öncelikle şunu ifade edeyim; biraz donuk gibi geldi bana. Mesela 2 sene önce daha hareketliydi. İnşallah bundan sonra daha güzel olacağına inanıyoruz. Fakat Düzce standı öncekilere göre daha güzel, farklı, kolektif ve kapsayıcı olmuş. Bu bakımdan tüm hazırlayanlara teşekkür ediyorum.”

Kaynaşlı’ya Motor Sporları Merkezi
Bayraktar ayrıca ilçede turizmi açısından önemli bir proje olan ve Yaylagöl’de hayata geçirilecek Motor Sporları Merkezi’nin son durumu hakkında bilgiler verdi.

Başkan Bayraktar, “Yaylagöl’ü Yeşilay’a verdik. Geçtiğimiz günlerde protokolü yaptılar. Önümüzdeki günlerde yol güzergahını belirleyeceğiz. Yeşilay da projesini Mart-Nisan aylarında başlatacaktır. Yaylagöl ile birlikte bizim Motor Sporları Merkezi’ni tüm Türkiye’nin gençlerine hitaben bir gençlik kampı burada icra edilmiş olacak.“ şeklinde konuştu.

“Düzce olarak payımızı almamız gerekiyor”
Fuarda, Öncü mikrofonuna  konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Başkanı Fahri Çakır da EMITT vesilesi ile Düzce’ye yatırımcı çekilmesi  gerektiği üzerinde durdu.

“Bu yıl 22.’sini icra ettiğimiz bu turizm fuarı gerçekten çok anlamlı. Ülke turizm ülkesi ve 32 milyon turisti ağırladık geçen yıl. Bundan tabii Düzce olarak payımızı almamız gerekiyor. Çünkü bizi ilgilendiren kısmı Düzce kısmı. Düzce’de turizmin gerekli payı alabilmesi için kat edeceğimiz çok daha mesafe olduğunu, çok yolumuz olduğunu böyle fuarlara iştirak ettiğimizde çok daha iyi anlıyoruz. Gerçekten payı alabilmek bakımından Düzce’ye turizm yatırımcısı şart. Dolayısıyla bizim o kadar bakir, tespit edilmemiş şelalelerimiz, yaylalarımız, akarsularımız var ki ama keşfetmek lazım. Bunu böyle fuarlarda en fazla iliklerine kadar hissedenlerdenim.”

“Düzce’den katılım istenilen ölçüde değil”
Bu tip fuarları, il turizminin gelişmesi adına bir fırsat olarak değerlendiren TSO Başkanı Çakır, şunları kaydetti:

“Bu fuarlardan gerçekten istifade etmek mümkün. Çünkü buraya herkes turizm amaçlı geliyor. Buraya gelen herkesin turizmle bir ilgisi var. Öyle bir destinasyon var ki Düzce’mizde her türlü mesafenin kolayca ulaşıma mümkün olduğu bu tür fuarlarda fevkalade işleri hak etmemiz gerekirken yine üzülerek söylüyorum ki bu tür fuar etkinliklerine iştirakimiz istenilen ölçüde değil. Zaman içerisinde inşallah tamamını yapacağımıza inanıyorum.”