Düzce Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Amasya ve İstanbul'da otoyol güzergahlarındaki dinlenme tesislerine gelen kişilerin para veya eşyalarını gasp ettikleri iddia edilen şebekenin 8 elemanı yakalandı.

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uzun süren çalışması sonucu, şebeke elemanlarına yönelik Kocaeli, Yalova ve İstanbul'da operasyon düzenlendi.Operasyonda, şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen N.E'nin de (53) aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, gasp ve hırsızlık yoluyla elde ettikleri paralarla satın aldıkları ve ruhsatlarını eşlerinin adına düzenledikleri iddia edilen 5 adet lüks otomobile de el konuldu.

Gözaltına alınan şebeke elemanları, Gebze Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Gasp, kapkaç, oto hırsızlığı gibi suçlardan sabıkalı olan ve çoğunluğu aileden oluşan şebeke elemanlarının 20 ayrı suçtan arandığı bildirildi.

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 3 ay önce Kocaeli'nin Kartepe ilçesine bağlı Derbent beldesinde yakalanarak, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Tuncay E, Müslüm G, Ümit G. ve Özgür G'nin de aynı şebekenin elemanı olduğu iddia edildi.