Düzce Belediyesi, Düzce Ticaret Odası ve Ekonomi Gazetecileri Derneği ortaklığında 25-26 Aralık tarihleri arasında düzenlenen kentin geleceğine dönük 1. Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi planlama hataları nedeniyle tam bir fiyaskoyla sonuçlandı.

Davetlilerin Düzce’yle alakası yok…

Kongreye davet edilen isimlerin özenle seçilmediği gözlenirken, programın ilk günü konuşma yapan protokol üyelerinin dışında hiçbirinin Düzce ile uzaktan yakından ilgisi olmadığı ortaya çıktı. Hatta iş öyle bir yere vardı ki Düzce’nin gelişimine katkı sunsun diye çağrılan isimlerden biri, bırakın katkı sunmayı Düzce’yi aşağılamaya kalktı.

Cumhurbaşkanlığı’na akreditasyonu dahi yok

Cumhur İttifakı’na muhalifliğiyle bilinen ve Cumhurbaşkanlığı’na akreditasyonu olmayan, şu anda da CHP İzmir Milletvekili Atilla Serteli’nin onursal başkanlığını yaptığı Türkiye Gazeteciler Federasyonu da kongreye davet edildi. Federasyonun Genel Başkan Yardımcısı Levent Altun da Federasyon Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve Gazeteciler Cemiyeti Düzce Temsilcisi Erol Tayhan ile birlikte Ekonomi Gazeteciler Derneği’nin davetlisi olarak organizasyona katılan isimler arasında yer aldı.

Ne için çağrıldı, ne yaptı

Aynı zamanda Kocaeli’de gazetecilik yaptığı bilinen Altun, Türkiye’nin en genç ili olan Düzce’nin gelişim sürecine katkı sunacak düşüncelerini aktarmak yerine sosyal medyada yaptığı skandal paylaşımla kendisine sağlanan imkânlarla en iyi şekilde ağırlandığı Düzce’yi küçük görme cüretinde bulundu.

 Bu ne küstahlık!

Sözde gazeteci Altun, “Düzce’nin il olduğu yerde, Gebze’nin hakkı büyükşehir belediyesidir.” diyerek Düzce ile bir ilçeyi kıyaslama ve Düzce’yi aşağılama küstahlığını kendinde hak gördü. Skandal sözler Düzce kamuoyunda büyük tepki çekti.

İkide bir bildiri yayımlayan Tayhan sessiz

Öte yandan kongre boyunca Altun’un peşinden ayrılmayan Cumhur İttifakı’na muhalifliği ile bilinen, Cumhurbaşkanlığına akreditasyonu bulunmayan cemiyetin Düzce temsilcisi Erol Tayhan’ın Düzce’ye hakaret niteliği taşıyan ifadeler hakkında sus pus olması akıllarda soru işareti bıraktı. Cemiyeti kendi çıkarları doğrultusunda kullandığı iddiasıyla sürekli karşı karşıya kalan ve etkisi altına alamadığı Düzceli’nin sesi olmaya gayret eden yayın organları hakkında ikide bir bildiriler yayımlamayı alışkanlık haline getiren Tayhan’ın sessizliği manidar olarak yorumlandı.

ÖNCÜ MEDYA GRUBU’NDAN KINAMA

Öte yandan her zaman Düzce’nin ve Düzceli’nin sesi olma gayretiyle 7 gün 24 saat yayınlarına devam eden Öncü Medya Grubu olarak içinde yaşamaktan ve hizmet etmekten büyük onur duyduğumuz Düzce’mize yönelik bu ifadeleri ve bu küstahlığı kabul etmiyor ve aynı sertlikle yanıt veriyoruz: ‘Hadi oradan gazeteci müsveddesi!’

1999’da yaşadığı iki büyük felaketin ardından bir yandan acıları tazeyken bir yandan da ayağa kalkma mücadelesi vererek her alanda aşama kaydeden Düzce, yolgeçen hanı değildir. Düzce’mizi ve Düzceli hemşehrilerimizi aşağılamaya kimsenin haddi ve hakkı yoktur.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Levent Altun’u çirkin ifadeleri nedeniyle özür dilemeye davet ederken her konuda bildiriler yayımlayarak Düzce basınına kendince yön vermeye çalışan cemiyetin Düzce temsilcisi Erol Tayhan’ın bu konudaki sessizliğini de kınayarak not ediyoruz. Yetkililerin bu hadsizliğe haddini bildirmesini bekliyoruz.