Türkiye'de, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası'nın 1961'de yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak, her yıl "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanıyor.

Bu yıl Koronavirüs salgınının gölgesinde kutlanan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle, Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce’de görev yapan yazılı ve görsel basın mensuplarına mektup yazarak, günlerini kutladı.

Vali Atay mektubunda şu satırları kaleme aldı:

“Herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirebilen medyanın varlığı, demokratik ve şeffaf toplumun vazgeçilmez koşuludur.

Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde alınan tedbirlerin vatandaşlarımıza duyurulmasında ve aksaklıkların bize iletilmesinde emeği geçen, fedakârca çalışan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.

Halkımızı doğru ve tarafsız bilgilendirme görevini layıkıyla yerine getireceğine inandığım, siz kıymetli çalışma paydaşlarımızın hakikat mücadelesinde her zaman yanınızdayım. Size ve sevdiklerinize sağlıklı, başarılı çalışmalar dilerim.”

Öncü Medya ailesi olarak, Düzce Valisi Cevdet Atay'a, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ederiz. 

HABER: Savaş ARI