Mustafa Kemal Atatürk'ün 74 yıl önce geldiği ve köyün adını da kendisi koyduğu Selamlar Köyünde Atatürk'ün gelişinin 74. yılı nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Selamlar Köyü Atatürk'ü anma ve Ayran Günü “ programına Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı Vekili Mehmet Özcan, Garnizon Komutanı Vekili Binbaşı Ferruh Arslan, Gümüşova İlçe Kaymakamı Fatih Akbulut, Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Türkiye Kuvai Milliye Mücahitler Derneği Hendek Şubesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk olarak Düzce Belediyesi Mehteran Takımının gösterileri yapıldı.

Atatürk'ün Selamlar Köyüne gelişinin bu şekilde görkemli kutlanmasını beklemediğini ama yapılan görkemli törenin ardından düşüncelerinin değiştiğini ifade eden Düzce Valisi Bülent Kılınç, böyle bir etkinliğe katılmanın çok büyük bir gurur olduğunu söyledi. Kılınç ayrıca günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı.

Katılımın bir haylı fazla olduğu anma programında açıklamalarda bulunan Gümüşova ilçe kaymakamı Fatih Akbulut'ta Türk ordusunun ve Türk milletinin bu günlere gelmesinde Atatürk'ün katkısının takdire şayan olduğunu ifade ederek böyle bir özel günde Atatürk'ü tekrar anmanın gurur verici olduğunu belirtti.

Selamlar Köyü Muhtarı Sinan Çiftçi ise o günleri gören bir köyün muhtarı olmanın gururunu taşıdığını Türk Milletin bugünlere gelmesinin en büyük mimarlarından olan Mustafa Kemal Atatürk'ün köylerine gelmesini hala yapılan etkinliklerle kutladıklarını ve kutlamaya devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Atatürk'ün Selamlara gelmesi nedeniyle düzenlenen gençlik koşusunda minikler ve büyükler kategorisinde dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi.

Atatürk'ün 74 yıl önce Selamlara gelmesiyle köy halkı tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ayran ikram edilmişti. Geleneğin devam etmesini sağlamak amacıyla düzenlenen programda bu kez köylüler değil, Düzce Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü tarafından Vali Bülent Kılınç'a ayran verildi.

Düzenlenen etkinliklerde son olarak Kadirler Köyü öğrencileri tarafından Karadeniz Bölgesi folklor dansları gösterimi yapıldı.