Kutlanacak olan gaziler günü nedeni ile, gazilere duyulan minnet ve şükranı içeren mesajlar yayınlanıyor. Mesajlarda, vatan ve millet için kanını dökmekten çekinmeyen gazilerimizin fedakarlıklarını övgüler yapıldı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş yayınladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gazilerin destanlar yaratan onur abideleri olduğunu söyledi.Keleş açıklamasında “ 1. Dünya Savaşında, Kurtuluş Savaşında, Kore Savaşında ve Kıbrıs Barış Harekatında birçok askerimiz şehit oldu bir kısmıda gazi olarak geri döndü.Türk Ulusu için Şehitler nurlanmış, Gaziler onurlanmış şahıslar demektir.” dedi.

Düzce İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Ercan'da yayınladığı kutlama mesajında “ Millete, Bayrağa, Vatana, Toprağa ve Devlete karşı olan hertürlü tuzağı bozarak birlik ve beraberlik içerisinde huzurla yaşamamızı sağlayan siz değerli gazilerimizin bu anlamlı gününü en içten duygularımla kutlarım”ifadesini kullandı.

İşçi Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez ise mesajında şu sözlere yer verdi. “ Onlarki Çanakkale'de, Kıbrıs'ta, bölücü teröre karşı dağ başlarında hiç tereddütsüz canlarını ortaya koyarak vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaşanlardır.”