CHP İl Başkanlığı tarafından Konsopa Otel'de "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Gerçekler adlı bir panel düzenlendi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan CHP Genel Merkez Meclis Üyesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Doç.Dr. Gökhan Günaydın GDO'lu ürünlerin zararlarından bahsetti. Kısa film ve Slayt destekli sunum ile geçen panelde GDO'lu ürünler ile ilgili önemli bilgiler aktarıldı.
Katılımın oldukça yoğun olduğu panele CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, CHP Merkez İlçe Başkanı Evren Kuşçuoğlu, Zıraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Türk Hava Kurumu Düzce Şube Başkanı Kenan Varol, Düz-Der Başkanı Cemal Aksan ve çok sayıda davetli katıldı.
Sunuma GDO'nun ne anlama geldiğini anlatarak başlayan Gökhan Günaydın; "GDO dediğimiz ürünler, genetik yapısı değiştirilerek üretiliyor. Bunlara, üçüncü bio kimyasal, frankeştayn ya da transgenik ürünler de deniliyor. Herhangi bir ürünün doğal yapısında olmayan bir genin dışarıdan bio teknolojik yöntemlerle o ürüne aktarılması sonucu elde ediliyor." diyerek bu ürünlere örnekler verdi. Türkiye'de GDO'lu ürün yetiştirilmediğini ancak bu ürünleri dolaylı olarak tüketildiğini belirten Günaydın, GDO'lu ürünlerin tüketilmesinin insanlığın geleceğini tehlikeye soktuğunu belirterek soruları cevapladı.