Türk Büro-Sen Şube Başkanı Temel Kırali, adalet çalışanlarının bu ülkede en zor şartlarda çalışan kamu personelleri olduğunu savunarak diğer memurlar gibi 4483 sayılı yasanın içine alınmak, hakim ve savcıların iki dudağı arasından kurtulmak ve adalet teşkilatında var olan kast sisteminin kaldırılmasını istediklerini belirtti.
Hesap Sorulacak
Ocak ayı itibariyle bakanlar kurulu izniyle yıl içerisinde 6 aya kadar mesai ödenebilmesi öngörüldüğüne dikkat çeken Kırali, Adalet çalışanların fazla çalışma ücretlerinin kaldırılacağına dair endişeli bir bekleyişte olduklarını söyledi.
Adalet Bakanlığındaki sözde yetkili sendikanın adalet çalışanlarının haklarını savunmaktan aciz olduğunu öne süren Kırali, “ Bakanlık icraatlarını, besleyip büyüttüğü bu sendika eliyle kolayca hayata geçirmektedir. Bunun en somut örneği de yakın zamanda eşi benzeri görülmemiş bir promosyon anlaşması imza altına alınmıştır. Türk Büro-sen promosyonla ilgili anlaşmanın hesabını sorunca, sözde yetkili sendika suçunu bastırmaya çalışarak, Adalet çalışanlarına yapmış olduğu yalan haberlerle kandıracağını düşünmüştür.  Adalet çalışanları bunun farkına varmıştır, promosyonlarla haklarını peşkeş çekenlerden hesabını soracaktır.” Dedi.
Türkiye’nin Hiçbir Yerinde Yok
Düzce’de nöbetle yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Kırali, Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmayan nöbet sisteminin Düzce’de uygulandığını savundu.
“Şüpheli ya da sanık mağdur olmasın derken, adliye personeli mağdur olmaktadır” diyen Kırali, “ Düzce’de gecenin bir yarısı, personel adliyeye çağrılmakta. Hiçbir şekilde nasıl geleceği düşünülmemektedir. Personel nöbet ücreti ve nöbet izni kullanmadığı gibi nöbetçi savcının gecenin bir yarısı gel demesiyle de kendi imkanları ile nöbete gelmektedir. Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmayan nöbet sisteminden vazgeçilmesi personelin en büyük talebidir.”diye konuştu.

Sendika olarak görevde yükselme, unvan değişikliği ile ilgili mağduriyetlerin giderilmesi, mübaşirlerin genel idare hizmetler sınıfına geçirilmesi başta olmak üzere Adalet Bağanlığının Cumhuriyet Başsavcılıkları, İdare ve bölge İdare başkanlıklarına 14.11.2012 tarihinde ulaşım giderleri ile ilgili yazdığı yazının ivedilikle geri çevrilmesini talep eden Kırali, mağduriyetlerin giderilmemesi durumunda iş bırakma dahil olmak üzere her türlü demokratik tepkilerini ortaya koyacaklarını ifade etti.

 

Haber; S. KAŞKIR