Kara kışın Düzce’ye etkisi altına almasıyla birlikte emniyet güçleri alarma geçti. Karayollarında ana arterlerde ulaşımın aksamaması için teyakkuza geçen polis ekipleri yoğun mesai harcıyor. Polis, D-100 karayolu Bolu Dağı tırmanışının başladığı noktada ulaşımda olumsuzluk yaşanmaması için çalışırken Türk Kızılayı Müdahale Aracı da her ihtimale karşı hazır bekliyor.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı emniyet güçlerine zorlu görevlerinde moral vermek ve son durum hakkında bilgi almak amacıyla Kaynaşlı’da D-100 karayolu üzerinde bulunan polis uygulama noktasını ziyaret etti.

Dağlı’nın yanında İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ile İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir yanında yer aldı. Dağlı yollardaki son durum hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hem D-100 karayolunda hem de TEM Otoyolunda şuanda bir kapalılık söz konusu değildir. Karayolları ve ekiplerimiz yollarda gerekli tedbirleri alarak tuzlama çalışması yapıyor. Emniyetimiz Jandarmamızla birlikte burada gerekeni yapıyorlar. Trafiğe çıkmaları uygun olmayan araçların geçişine izin verilmeyecek. Özellikle kar lastiği olmayan araçların geçişine kesinlikle izin verilmiyor.” dedi.



Sabah saatlerinde Düzce genelinde 98 köy yolunun kapalı olduğunu anımsatan Dağlı, “Ekiplerin çalışması sonucu kapalı köy yolu sayısı azaldı. Çalışmalar devam ediyor. Yolların tamamı açılıncaya kadar ekipler mesaiyi bırakmayacak.” Diye konuştu.
Dağlı, açıklamasının ardından polis ekipleri ve basın mensuplarına tatlı ikram etti.