Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Öncü Medya Grubu’nu ziyaret etti. İl Başkanı Nezir Merttürk ve parti yöneticilerinin eşlik ettiği Erbakan’ı Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ağırladı.

Ziyarette Ünsal,  Milli Görüş’ün kurucu lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile olan anıları oğlu Fatih Erbakan’a anlatırken ülke ve dünya gündemindeki son gelişmeler değerlendirildi. Erbakan televizyonu, gazeteci, radyosu ve internet sitesiyle Düzce’nin en büyük ve en çok takip edilen yayın organı olan Öncü Medya Grubu’nu sorumlu habercilik ilkesi için teşekkür ederken bundan sonraki yayın hayatında da başarılar diledi.

‘Düzce’de de yoğun bir ilgi var’

Erbakan, ziyarette Ünsal’ın sorularını da Öncü TV mikrofonuna yanıtladı. ‘Anadolu Buluşmaları’ kapsamında 2 gündür Düzce’de olduğunu ve ilgiden memnun olduğunu belirten Erbakan, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Düzce’de yoğun bir ilgi, yoğun bir teveccüh. Bu ilginin her geçen gün arttığını Düzce’de de müşahede ettik. Bu davamızın ve merhum Erbakan Hocamızın bereketidir.” dedi.

’83 milyonu Milli Görüş’e davet ediyoruz’

Yeniden Refah Partisi’nin Necmettin Erbakan’ın çizdiği Milli Görüş çizgisinde kurulduğunu ve yoluna devam ettiğini belirten Erbakan, “Biz partimizi kurarken de kurduktan sonra da altını çizerek ifade ettik. Milli Görüş istikametinde yürümek üzere biz bu yola çıktık. Milli Görüş’ü formatlamak, yenilemek, değiştirmek değil. 69’da Erbakan Hocamız ne dediyse, temel esaslara göre bu hareketi yüreteceğiz dedik. Bütün Milli Görüşçüleri de her nereye gitmiş olurlarsa olsunlar baba ocağında toplanmaya davet ediyoruz. Erbakan Hocamızın meşhur sözü vardır. Türkiye’de iki çeşit insan vardır. Bir Milli Görüşçüler, bir de sırasını bekleyen Milli Görüşçü adayları. Geçmişte Milli Görüşçü olmasa bile bütün 83 milyon vatan evladını Milli Görüş’e davet ediyoruz.” diye konuştu.  

‘Her iki ittifakta da olmayı istemiyoruz’

Herhangi bir ittifakta yer alacak mısınız?’ sorusuna da yanıt veren Erbakan, her iki ittifakta da bulunmayı istemedekilerini kaydederek,Mevcut iki ittifakta da biz sıkıntılar görüyoruz. Her ikisinde de olmayı aslında çok istemiyoruz. Bizim gönlümüzde yatan kendi başımıza, kendi gücümüzle seçime girmek. Zaten Düzce’de diğer şehirlerde de esnafımız halkımız bizi her iki ittifaka da yakıştıramıyor. Aman sakın ‘Cumhur İttifakı’nda bulunmayın’ diyor. Bir diğerine gidiyoruz aman diye ‘sakın Millet İttifakı’nda yer alamayın.’ Güçlü bir aktör ve iddialı bir parti olarak seçime kendimiz girebiliriz diye düşünüyorum.” diyerek seçime parti olarak tek başlarına girme sinyali verdi.

‘Bıçak kemiğe dayandı, erken seçim ihtimali var’

Muhalefetin erken seçim isteğini ve bunun olasılığını da değerlendiren Yeniden Refah Lideri, “Olma ihtimali var. Ekonomik sıkıntılar üst düzeye çıktı ve vatandaşın tahammül sınırını aştı. Bıçak kemiğe dayandı. Ciddi bir enerji birikti. Sandığı görmek ve bir iktidar değişikliği istiyorlar. İkincisi tabii Tayyip Bey’in 3. defa aday olma sıkıntısı. Tartışma olabilir. Erken seçim olursa 3. kez aday olma seçeneği olacak. O nedenle erken bir seçim ihtimali görüyorum. Bir diğeri de döviz bulamamaları ve çarkı çevirememeleri. 12 ayda 193 milyar dolar dış borcu ödeyecek döviz lazım. 12 ayda 60 milyar dolar dış ticaret açığını finanse edecek döviz lazım ama 1-2 milyon doları bulmakta zorlanıyorlar. Bu tekerleği artık döndürmeleri mümkün değil. ‘Artık yürütemiyoruz, nefes alamıyoruz’ deyip bir an önce seçime gitme ihtimali var. Ben hazirandan ziyade 2022 sonbaharında olabileceğini tahmin ediyorum. Sandığın gelmesi de faydalı olacaktır. Satacak bir şey kalmadı.” dedi.

‘1 senede 150 milyar dolar kaynak nasıl bulunur biliyoruz’

Erbakan, ‘Ekonomik bunalıma sizin reçeteniz nedir?’ sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Somut reçetemiz bizim parti olarak AR-GE birimiyle çalışarak ortaya koyduğumuz Milli Kaynak Paketleri kitabımız. Bu kitapta borçlanmadan, zam yapmadan, ilave vergi koyup millete yük yüklemeden, devlet mallarını satıp yok etmeden 1 senede 150 milyar dolar kaynak nasıl bulunak, 15 adımda bu anlatılıyor. Bu kaynakla önce dar gelirli kesimin alım gücünü ve refah seviyesini arttıracaksınız. İşçi, memur ve emekli maaşlarına yüzde 100 zam yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Aynı zamanda aynen 54. Hükümet’te olduğu gibi tarım ürünlerinin taban fiyatları gereken seviyeye getirilecek. Tarımda kullanılan mazottan, elektrikten vergi alınmayacak. Çiftçinin bütün girdileri gerekirse devletin hibesiyle sağlanacak ve çiftçinin ürettiği tüm mahsule gerekirse tümüyle alım garantisi verecek.”

‘Bu millet geçmişte nasıl millet Milli Görüş’le kurtulduysa yeni dönemde de öyle olacak’

Türkiye’nin günü kurtaracak projelere değil geleceğe yön verecek adımla ihtiyacı olduğunu belirten Erbakan, “81 İlimize Yüzlerce Refah Projesi kitabımızı ortaya koyduk. 81 ilimizde üretime, istihdama, ihracata yönelik hangi projeleri hayata geçireceğimiz bu kitapta mevcut. Bununla da 10 milyon işsize iş ve istihdam imkânı oluşturmak, 1 buçuk milyon üniversite diplomalı işsizimize iş imkanı oluşturmak ve tarımda, sanayide, teknolojide üreten ve ihraç eden bir Türkiye’yi hayata geçirmek. Borçla, sıcak parayla, krediyle, SWAP’la günü kurtarmak değil üreterek hep birlikte kalkınmak. Bu modeli inşallah uygulayacağız. Aynen geçmişte Milli Görüş’ün hem Refah Partisi olarak hem Milli Selamet Partisi olarak iktidar ortağı olduğu zamanda yaptığı uygulamaların birer yansımasıdır. Geçmişte nasıl millet Milli Görüş’le kurtulduysa yeni dönemde de öyle olacaktır.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın Öncü Medya Grubu ziyareti hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN