Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mehmet Arslan, Erol Tayhan’ın sunduğu günlük programına konuk oldu. Düzce’ye iftar programına katılmak için gelen Arslan, Düzce’nin kendi döneminde il olduğunu hatırlattı. Depremin ardından dönemin hükümetinin Düzce’ye katkılarının büyük olduğunu belirten Arslan, ancak MHP’nin reklama dönük bir anlayışı içinde olmadığını dile getirdi. Arslan, Düzce’nin hak ettiği payı alamadığını ve tam manasıyla gelişme sağlamadığını ifade etti.


Sanki savaştan çıkmış!


Düzce izlenimlerini aktaran Arslan, “ Depremin ardından Düzce’de tam şehirleşme sağlamadı. Şehir içine bakıyorsunuz sokak aralarında molozlar hala duruyor. Sanki savaştan çıkmış gibi. Gelişme sağlamamış. Fazla bir turizmi sanayi de yok. Düzce’de bir atılım yapılması gerekiyor. İstanbul ve Ankara arasında olan her iki tarafa yakın Düzce’nin daha refah seviyesi yüksek hale getirilmesi gerekiyor. Burada da merkezi hükümetin ayırdığı bütçe ve yerel yönetimlerin elinde. “ dedi.

Yerel seçimlere ilişkin konuşan Arslan, Düzce merkezi alacağını inanıyordum. Yardım paketleri gibi başka oyunlarla kaybedildi.” ifadesini kullandı.


Siyasi bir parti adayı değil, herkesin adayı!


Arslan, Çatı Adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nu neden desteklediklerini anlattı. Arslan, İhsanoğlu’nun ticari ve siyasi lobisinin olmamasının bir avantaj olduğunu söyledi.


Arslan, “Yozgatlı. Müslüman, 4 yabancı dil bilen, Kur’an’ı 10 lehçede okuyabilen hafız, uzun yıllar İslam kalkınma teşkilatının genel sekreterliği yapmış, dış politikayı fevkalade iyi bilen dünyanın tüm kıtalarında devlet adamlarıyla teşviki mesai yapmış bir şahıs. Bundan daha ideali bulunabilir mi? vatan millet diyor örf adet geleneklerine bağlı yazdığı onlarca kitap var, aldığı nişan var. Biz o yüzden destekliyoruz. İnşallah kazanır kazanması için her şeyi yapıyoruz. Siyasi bir parti adayı değil, herkesin adayı.” Diye konuştu.


Türk milleti aklını başına alsın


Gazze’de yaşanan olaylara değinen MHP MYK Üyesi Mehmet Arslan, bir detaya değindi.


Arslan,” Cumhurbaşkanı ile başbakanın İsrail başkanı kadeh tokuşturmalı var. Bu seçim iki adayın arasında geçecek. Filistinlilerden nişan alan Ekmeelttin İhsanoğlu ile Yahudilerden nişan alan arasında geçecek bu seçim. Türk milleti aklını başına alsın. Başbakan siyişlere yardım etmiyorum, onları kınıyorum diyorsa bu aldığı nişanı alıp tüm basının önünde ayaklar altına alsın.”dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır