Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 90. yılı tüm yurtta düzenlenen programlarla kutlanıyor. Düzce'de de kutlamalar yapılırken mesajlarla da günün anlam ve önemine değinildi.

“Türk gençliği, Türkiye'nin uygarlık yolunda en büyük güvencesidir.”

Vali Bülent Kılınç, günün anlam ve önemiyle ilgili yayınladığı mesajında “ 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla kendine güvenen Türk milletini de yanına alarak, onları yanıltmayan büyük kahraman Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlattığı bu günün yıldönümünü bir kez daha kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk Gençliği, Türkiye’nin uygarlık yolunda duraksamadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesidir. Bunu bilen Atatürk, 19 Mayıs’ı gençliğe armağan etmiştir.”

“Gerçek fikirli demektir.”

AK Parti Milletvekili Celal Erbay yayınladığı mesajında, gençlik kavramının Atatürk için ayrı bir önem taşıdığını söyleyerek, Atatürk'ün “ Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.” sözüyle tüm gençlerin bayramını kutladı.

“Gençler Cumhuriyetimizin emanetçisi.”

AK Parti Milletvekili Metin Kaşıkoğlu da 19 Mayıs nedeni ile yayınladığı mesajında, “ Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizin yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün dahada güçlenen Türkiye'mizin aydınlık geleceğini örüyor ve gençlerimize güveniyoruz.” sözlerine yer verdi.


“19 Mayıs gençliğe armağan.”


Belediye Başkanı İsmail Bayram da , 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 90’ıncı yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bayram, 19 Mayıs’ın gençliğe bir armağan olduğunu vurguladığı mesajında ‘Atatürk, ülkemizin geleceğini her zaman güvendiği ve inandığı Türk gençliğine emanet etmiştir. Çünkü, gençlik, milletlerin gücüdür ve yarınlarıdır.” diyerek, 19 Mayıs’ın Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de büyük bir heyecan oluşturduğunu ifade etti.


“19 Mayıs, sürecin ilk adımıdır.”


MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz, yayınladığı mesajla Aydınlıların ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası'nı kutladı. 19 Mayıs 1919 tarihinde Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğünü ifade eden Ilgaz “19 Mayıs; laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır” dedi


“Bağımsızlık ateşi kararlılık ve azimle ışığını yayıyor.”


İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Aydın 19 Mayıs nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, “ Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu cennet vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, bu istikbal şuuru ile yetişen gençlere emanet edilmiştir. Bağımsızlık meşalesi bugünde, bugünün kendilerine hediye edildiği gençlerimizin ellerinde aynı kararlılık ve azimle ışığını yaymaya devam edecektir.” dedi.


“Gençler çaba göstermeli.”


Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı ise yayınladığı kutlama mesajında, geleceğin teminatı olan gençlerin, bilimin yol göstericiliğinden ayrılmadan, toplumsal ve evrensel barışın korunması için çaba göstermeleri gerektiğine değindi