Düzce’nin turizm potansiyellerini ortaya çıkarmak için geniş kapsamlı birçok etkinlik düzenlenip mega kentlerdeki festival ve tanıtım günlerinde boy gösteriledursun Türkiye’nin en genç ilinin hala turizm pastasından yeterli payı alamadığı biliniyor.

Peki Düzceliler yapılan tanıtımları yeterli görüyor mu? diyerek sokaktaki vatandaşın görüşlerini aldık. Öncü Haber mikrofonuna konuşan Düzceliler, tanıtımların daha geniş kitlelere ulaşması için yeni yollar aranması gerektiği üzerinde dururken, daha içinde yaşayanların kendi doğal güzelliklerini tanıma fırsatı bulamadığı ortaya çıktı.

“Düzce’de Turizm Faaliyeti Yok”

Emine Uzun: Benim bildiğim kadarıyla Düzce ‘de şu an herhangi bir turizm faaliyeti yok ama şehir olarak çok müsait ve çok da güzel yerler var. Ama dediğim gibi benim gördüğüm ya da bildiğim bir turizm faaliyeti yok. Yeni olarak yapılmış olan bir faaliyet var aslında doğayla ilgili olmasa da “Dünya Düzce Günleri” adı altında ayın 1-8 arasında gerçekleştirilecek konserler var. İnsanların eğlenmesi adına yapılan bir faaliyet olarak bu bile bir şey.

Konserler dışında farklı festivaller yapılabilir ya da festivallerin haricinde, şu aşağıda bulunan çayda daha fazla insanların eğlenebileceği, daha kültürel ve daha ön planda olan aktiviteler de yapılabilir.

Akçakoca çok güzel bir yer... Denizin olduğu her yer güzeldir zaten. Şelaleler, rafting alanları var, Çilimli/Tepeköy de aslında ufak ufak yapılan turizm faaliyeti var ama belki de daha fazla yatırım yapılarak insanların görmesi sağlanabilir. Gençlere yönelik farklı faaliyetler yapılabilir. Yani yılda bir kez yapılan etkinlik 3-5 kez yapılsa daha güzel olur. Ya da festival tarzında bir şey yapılsa yani Düzce ‘de bildiğim kadarıyla sadece Ot Festivali yapılıyor. Bazı şehirlerde çok güzel festivaller yapılıyor. Uzun zaman devam eden festivaller. Bizde yapılan Ot Festivali ise küçük bir alan içinde yapılıyor ama insanları daha çok eğlendiren kültürel bir etkinlik olabilir. Düzce ufak bir kültüre de sahip değil.

Düzce ‘ye ilk kez gelecek birisinin bilmesi gereken bazı şeyler var aslında. Düzce çok güzel bir şehir ama küçük bir şehir. Düzce ‘ye baktığınız zaman çok güzel olduğunu görüyorsunuz. Şelalesi, yeşilliği, meyveleri ve fındıklıkları ile çok güzel ve zengin bir şehir. Açıkçası bu kadar güzelliği rağmen çok işlenememiş bir şehir, gelişmişlik olarak. Belki de çok yeni şehirleşmiş olmasından kaynaklıdır.

“Yetkililere Ulaşamıyoruz”

Ali Çengel: Akçakoca, Çayağzı köyündenim. Ben Düzce ‘de yaşıyorum ama Akçakocalıyım. Akçakoca çok güzel bir ilçe. Deniziyle, havasıyla, suyuyla tam bir turist bölgesi… Sahillerde yemek konusunda ne ararsanız var. Deniz kenarlarında cam kurtaranlarımız var. Piknik alanlarımız, mesiri alanlarımız var. Yine sahilde köye ait piknik alanlarımız var. Aile için alanlarımız var Akçakoca ‘da. Gel denizin kıyısına yap mangalını ailenle…

Köyün içinde Orhangazi camimiz ve mesiri alanlarımız var. Dere yatağı var ve çok güzel etrafı da yapılmış, bu konularla muhtarımız Rıdvan Bey çok ilgileniyor.

 Düzce ‘de turizm faaliyeti yok. Yetkili olan kişilere ulaşamıyoruz bile. Dışarıya çıkmıyorlar. Bizim gibi orta tabakadan insanların yanında onları göremiyorum. Hep zenginler mi gelecek onların yanına biraz da bizi kabul edip bizim yanımıza gelsinler.

Turizm adına Akçakoca çok canlı, bizim köyümüz de çok güzel. Oteller olsun kale olsun… Düzce ‘de turizm hiç gelişmez. Her yeri de sel aldı. Akçakoca ‘yı da sel aldı, götürdü.

“Düzce Tanıtılmıyor”

Ali Aydın: Ben Düzce ‘de terziyim ve burada Turizmin olduğunu da hiç sanmıyorum. Akçakoca taraflarına zaten bizim de gittiğimiz yok. Her gün gazete alıyorum ama Düzce ‘nin tanıtıldığı bir gazete görmüyorum. Tanıtılmadığı için turizm alanında gelişmiyor. Yani bence tanıtımı yok.

Düzce ‘ye ilk kez gelen bir kişi Düzce ‘de güzel şeyler olduğunu da bilmeli. Güzel bir Akçakoca’sı var. Akçakoca ‘da da Ceneviz Kalesi var. şaguş tarafında şelalelerimiz var.  Beyköy ve yanlış hatırlamıyorsam Kaynaşlı ‘da da şelalelerimiz var. Yığılca ‘da da mağaralarımız var. Bunları tanıtmak da gerekiyor.