KESK üyeleri Hatay'da ODTÜ protestolarına destek vermek için katıldığı eylemde Hayatını kaybeden Ahmet Atakan için toplandı.

 

Spor Sokak girişinde basın açıklaması yapan sendika üyeleri “halkız haklıyız kazanacağız”, “ “baskılar bizi yıldıramaz” yazılı dövizler taşıyarak sloganlar attı. KESK adına basın açıklaması yapan Eğitim sen Düzce İl Temsilcisi Fevzi İpek “Savaşa Hayır” demek için Hatay Armutlu mahallesinde düzenlenen eylemde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın 5 metre mesafeden atılan polisin gaz kapsülü ile vurulduğunu söyledi. Yılmaz Ahmet Atakan'ın daha eşit, daha özgür, daha güzel bir ülke için direnmeyi seçmesinin bedelini hayatı ile ödediğini iddia etti.

 

GENÇLERİMİZE KURŞUN SIKILIYOR!

 

İpek “ AKP diktatörlüğünün katlettiği Ahmet Atakan için Hatay valisi “çatıdan düşmüştür” dedi. Tıpkı Ali İsmail Korkmaz için “arkadaşları öldürmüştür” dendiği ve tıpkı 12 Eylül işkencehanelerinde katledilenler için “pencereden atladı” denildiği gibi. AKP iktidarı bugüne kadar baskı ve korkuyla sindiremediği halk hareketine karşı, Haziran direnişinde aldığı darbenin hıncıyla, her yerde bir iç savaş görüntüsünü andıran polis şiddetiyle saldırıyor. Gencecik bedenler hedef alınıyor, gençlerimize kurşun sıkılıyor! AKP’nin polisi sokakları kuşatarak halkı "kimyasal silah" özelliği taşıyan gazlarla boğmaya, insanlara her türlü şiddeti uygulamaya, sokaklara çeteleri salmaya ve öldürmeye devam ediyor. Vur emrini verenler ise ekranlarda “demokrasi” naraları atmaktan, Ortadoğu’da emperyalist savaşın taşeronluğunu “demokrasi görevi” olarak tanımlamaktan geri kalmıyor” şeklinde konuştu.

 

İpek ayrıca, AK Parti'nin yıllardır uyguladığı baskı ve sömürü dayatmalarına karşı halkın biriktirdiği öfke ve isyan, mahallelerde ve kent meydanlarında demokratik hak ve talepler çerçevesinde giderek büyüyen bir direnişe dönüştüğünü söyledi. İpek ayrıca Çözüm sürecinde AK Parti politikaları sebebi ile tehlikeye girdiğini söyledi

İpek “ Yaklaşık sekiz aydır devam eden çatışmasızlık ortamına rağmen, Türkiye’nin demokratikleşmesi mücadelesinden bağımsız olmayan Kürt sorununun eşit haklara dayalı barışçı ve demokratik bir temelde çözümü konusunda üzerine düşeni yerine getirmemekteki ısrarı ve barış için yükselen sesleri ırkçı, şovenist söylemlerle bastırmaya devam etmesi, AKP iktidarının halkın barış iradesi karşısındaki başarısızlığını ortaya koymuştur.

 

Demokratikleşmeye ilişkin adımları atmak bir yana, bölgeye inşa edilen yeni kalekollar gibi çatışmasızlık ortamı üzerinden yaptığı yeni hesaplar ve çekilmenin durması bu başarısızlığın bir örneğidir. AKP iktidarının desteklediği ve beslediği çeteler Rojava gibi katliamlara imza atarken, Gezi direnişi sırasında polisi de Lice’de halka gazla ve mermiyle saldırmıştır.” dedi