19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de  yayınlanan mesajlarla kutlanıyor.

 

Bu anlamlı gün dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Düzce Valisi Bülent Kılınç “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin başlangıcı olan 19 Mayıs, şanlı tarihimizin de önemli bir dönüm noktasıdır. İşgal girişimleri karşısında, tutsaklığı ve ülkenin içinde bulunduğu ağır koşulları kabul etmeyen Mustafa Kemal Atatürk, Türk ulusuna duyduğu güven duygusuyla Anadolu’ya geçerek, ulusal hareketin ilk adımını atmıştır.” dedi.

 

Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu’da Gençliğin sadece ülkemizin zenginliği değil, aynı zamanda dinamizminin ve değişim potansiyelinin kaynağı olduğu ifade etti. Genç nüfusa sahip olmanın Türkiye için büyük bir imkan ve fırsat olduğuna da değinilen mesajda, Toplumun gençlere, gençlerin de Türkiye’ye güveni sağlama temel hedeflerimizden biri olması gerektiğini kaydetti.

 

Belediye Başkanı Mehmet Keleş 19 Mayıs’ın gençliğe bir armağan olduğunu vurguladığı mesajında “ Atatürk, ülkemizin geleceğini her zaman güvendiği ve inandığı Türk gençliğine emanet etmiştir” dedi.

 

CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz yayınladığı mesajda Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuva-i Milliye ruhu ile bağımsızlık yolunda başlattıkları ulusal kurtuluş mücadelesini başarıya ulaştırdığını ve tam bağımsızlığı dünyaya ilan ettiğini belirtti.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şube Başkanı Nevin Teke de “Emperyalist batı devletlerine karşı kazanılan Kurtuluş savaşının başladığı 19 Mayıs 1919 günü, özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyetin ve Türk devriminin yılmaz bekçileri olan Türk Gençliğine armağan edilmiştir” dedi.