Bu yıl 99.yılı kutlanan 15-19 Mayıs tarihlerini kapsayan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı Gençlik haftası kutlamaları bu yıl da Anıtpark Meydanı’nda Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler  kapsamında Atatürk Anıtı’na çelen sunumu ile başladı.  

Programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Gülerkaya ve öğrenciler katıldı.



“Ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci şunları kaydetti:

“Büyük ve itibarlı bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülke hiç de kolay elde edilmedi. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluklarımızdandır. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarda yükselteceksiniz. Ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamalısınız. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı ve tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemelisiniz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak bu zamana kadar geldiğimiz gibi bundan sonrada sonsuz kadar devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Gençlik yarınların teminatıdır. Yarınlarımızın umudu olan sizler azimli, gayretli, kararlı, çalışkan, üretken, vatanı için canını seve seve veren gençler olduğunuz müddetçe devletimiz emin ellerde demektir.”

Konuşmaların ardından program, Melen Su Park’a bisiklet turu ile devam etti.



Gençlik Haftası, hafta boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Haber: H.GÜRSOY