Fındık konusundaki gelişmeler üzerine üretici ayaklanırken bu konuda adeta sessizliğe bürünen Fiskobirlik'ten ilk açıklama geldi. Fındık üreticinin içinde bulunduğu durum hakkında açıklamalarda bulunan Gümüşova Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Musa Kandemir çözüm için gerekirse Ankara'ya kadar yürümeliyiz dedi.

Türk çiftçisinin tamamen kaderine terk edildiğini ve açıklanan fındık stratejisine göre fındığı daldan toplamaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyleyen Kandemir, “amele gideri ve fındığın dİğer giderleri bugünkü fiyatının çok çok üzstünde. Bu yüzden bu strateji üzerinde tekrar düşünülmeli, gündem yapılmalı. Vatandaş mağdur edilmemeli dedi.

Musa Kandemir yarın yapılacak olan miting için de mitingin tek amacının fındık olması gerektiğini belirterek köylü, kentli kim varsa çoluk çocuk hepimiz destek vermeliyiz dedi. Mitingin çözüm olmaması halinde gerekirse ankaraya kadar yürümeliyiz diyen Kandemir Üreticiye fındığına sahip çık mesajı verdi



Toprak Mahsulleri Ofisinin fındık piyasasından çekildiğini söyleyen Kandemir TMO'nun giderlerinin hala devam ettiğini de belirtti.. Kandemir, Fiskobirliğin bu yıl da en azından vatandaşın gideceği bir kapı olacağına inandığını belirterek Devletin Fiskobirliği tekrar gözden geçirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.