Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'na 19 odalı dağ köşkü ve 25 bungalov yapılacak. Tüm bunlarla birlikte göl gazinosunun da özel işletmeye devredilmesi için bugün ihaleye çıkıldı. 22 yıllığına özel işletmeye açılan Bolu'nun cennet köşelerinden Gölcük için ihale saat 14:30'da başladı.

Eylemlerin gölgesinde ihale
Gölcük’te yapılması planlanan yapıların, tabiat parkının doğal dengesini bozacağını düşünerek karşı çıkan sivil toplum kuruluşlarından oluşan Gölcük Platformu geçtiğimiz pazar günü Bolu Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaparak, duruma tepki göstermişti. Daha sonra otobüslere binerek Gölcük Tabiat Parkı'na giden grup, Gölcük çevresinde el ele zincir oluşturarak, “Gölcük evimiz Kökez suyumuz”, “Gölcük halkındır”, “Gölcük’ü ranta teslim etmeyeceğiz” dövizleriyle yürümüştü.

Geniş güvenlik önlemleri alındı
Bu eylemlerin gölgesinde Bolu Belediyesi'nde başlayan ihalede geniş güvenlik önlemleri göze çarptı. Günlerdir beklenen Gölcük Tabiat Parkı ihalesi için Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Bolu Belediyesi önünde barikat kurdu.




Düzceli Tokcan kazandı
Bireysel ve firma olarak toplam 12 taliplinin şartname aldığı ihaleye Düzce'den Akfa Beton A.Ş. ile Kurtuluş Tokcan katıldı. Bolu Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen ihaleye bireysel olarak katılan Düzceli Kurtuluş Tokcan aylık 116 Bin TL'lik teklifle rakiplerini solladı ve ihaleyi kazandı. 



Haber: C.ÜSTÜNER