Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, ilçelerinde Dubai Vakfı'nın kurmayı planladığı tesisler ve eğitim kurumları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, konuyu incelemek için Yeditepe Üniversitesi vakfı başkanı Bedrettin Dalan'ın önümüzdeki günlerde Gölyaka'ya gelmesinin beklendiğini söyledi.

Bir tatil köyü, golf sahası ve Üniversite kurulması için Düzce'ye gelen yatırımcıların Gölyaka'da incelemelerde bulunduğunu, ardından Dubai Vakfı Yatırım Fonu Başkanının inceleme amacıyla geldiğini hatırlattı. Golf Sahası için ayrılan alanın beğenildiğini belirten Çelik, Tatil Köyü için düşünülen alanın satın alınmak suretiyle alınacağını dile getirerek, hür üç yatırım için düşünülen alanların ayrıntılı olarak gösterildiği haritaların Dubai Fonu yetkililerini gönderildiğini, şu anda cevap beklediklerini ifade etti.

Çelik, yatırımların kesinleşmesi durumunda üniversitede okuyacak öğrencilerin yüzde 25'inin 11 Eylül olaylarının ardından Amerika'ya giderek okuma olanağı bulamayan ortadoğulu öğrencilerden oluşacağını, geriye kalan bölümün ise ÖSS sınavları ile Türkiye'den alınacağını söyledi.

Nihat Çelik, Düzce Üniversitesi'nin Gölyaka'da kuruluşunu tamamladığı yüksekokul için tüm hazırlıkların tamamlandığını, ÖSS tercih Kılavuzunda görünmemesine rağmen, Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun ikinci yerleştirmelerde buraya öğrenci alınacağını belirttiğini söyledi.