İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Gönül Gençlerimiz” projesi kapsamında Erdemliler Derneği, gençler ile kahvaltıda bir araya geldi. Projeye gönüllü olarak katılımcı olan gençler, aileleri ile birlikte proje kapsamında proje ortağı Çilimli Belediyesi Konferans Salonu’nda buluştular. Tanışma, kaynaşma ve bilgilendirme amaçlı yapılan geniş katılımlı toplantı kahvaltı ile başladı.
 


Toplantıda arkadaş, komşu, akraba ve mahalle kültürü ile ilgili gençlerin yapabileceği etkinlikler bir çizelgede gençlere sunuldu ve bunun sadece örnek taslak olduğu gençlerin kendilerinin de etkinlik tasarlayabilecekleri ve gerçekleştirebilecekleri ifade edildi.
 


Sağlıklı Yaşam ve Spor alanında Asbaşkanı Seyhan Akyüz,  STK kapasite geliştirme alanında gençlik sorumlusu Musa Zeki, Çevre ve Geri Dönüşüm alanında Yönetim Kurulu Üyesi Beşir Saray, Manevi rehberlik alanında ilçe müftülük temsilcisi vaiz Mahmut Kayabaşı bilgilendirmelerde bulundu.



Gençlerin kendi arkadaş grupları ile gerçekleştirecekleri etkinlikleri belirleyecekleri, kendileri tarafından belirlenen yer, zaman ve mekânlarda gerçekleştirecekleri, proje yürütme kurulunun da davet edilmesi halinde etkinliklerde destek, rehberlik vb. amaçlarla bulunula bileceği ifade edildi. Projenin saha uygulamaları alanında gençlere her türlü desteğin (hediye, fidan vb.) verilmeye çalışılacağı belirtildi.
 


BİRÇOK ETKİNLİK DÜZENLENECEK
Proje Koordinatörü Hasan Karadayı yaptığı açıklamada gençler ile birçok etkinlik düzenleneceğini açıklayarak şunları söyledi: “30 nisan 2020 tarihine kadar ilçemiz dernekleriyle de işbirliği yapılarak, çevremizde bulunan yaşlı, engelli, hasta, komşu akraba,  ziyaretleri, fidan dikimi, çevre temizliği, manevi gün gecelerde geleneklerimizin yaşatılması, milli ve manevi etkinliklere iştirak edilmesi, mahalle faaliyetlerinde gönüllü destek sağlanması gibi bir dizi etkinlikler gerçekleştirilmesini ön görmekteyiz ve akabinde 1 gece konaklamalı Bursa-Çanakkale gezisi gerçekleştireceğiz. Etkinlik ihtiyaçları (ziyaret hediyeleri, broşürler, fidan, temizlik malzemesi gibi) projemizde yer almamasına rağmen dernek yönetim kurulumuzun kararı ile dernek imkânları ölçüsünde gençlerimize temin ederek, etkinliklerine renk katacağız.”