Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin kuruluşundan bu yana görev yapmış il başkanları ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir başkanlığında gerçekleştirilen istişare ve değerlendirme toplantısına, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Teşkilat Başkanı Davut Biriktir, Düzce Milletvekili ve Kurucu İl Başkanı Fahri Çakır, önceki dönem milletvekilleri ve il başkanlığı yapan Metin Kaşıkoğlu, Fevai Arslan ile Hikmet Keskin katılım sağladı.


Erdoğan, il başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, kongre süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Önümüzdeki yıl sonuna doğru yapacağımız büyük kongrede milletimizin işaret ettiği şekilde kendimizi yenileyecek, enerjimizi tazeleyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genel Merkezimizin koordinasyonunda, şehirlerimizin her birinde il başkanlarımızdan başlayarak partimizde hizmet etmiş tüm kardeşlerimizi yeniden bir araya getirecek bir gönül seferberliğini başlatıyoruz." diye konuştu.



"Tek sebebi, terör devleti kurmak isteyenlerin başına oraları geçirme niyetidir"
Barış Pınarı Harekatı hakkında da konuşan Erdoğan, "Barış Pınarı Harekatı'nı yapmamızın tek sebebi, terör devleti kurmak isteyenlerin başına oraları geçirme niyetidir, bunu başardık." ifadelerini kullandı.
Barış Pınarı Harekatı bölgesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok ciddi tahkimatlar, tüneller var. Bunlar bütün o tünellerin betonlarını nereden alıp yaptılar? Lafarge. Lafarge kimin bir fabrikası? Fransızların. Ey Fransa, sen önce bunun bedelini öde. Siz, terör örgütlerine yardım yataklık yapan bir yönetimsiniz." dedi.