COJEP Asya, Avrasya ve Afrika’nın temsil edildiği heyette;  Azerbaycan, Bangladeş ve Kongo Demokratik Cumhuriyetinden üyeler yer aldı.

COJEP International Başkanı Ali Gedikoğlu ve heyetinin, "Gönülden Gönüle Türkiye" projesi kapsamında AK Parti Genel Merkezi'nde ziyaret ettiği Keşir, sivil toplum kuruluşları ve siyaset iş birliğini son derece önemsediklerini ve siyasetin çözüme yaklaşmadaki en önemli ayağının sivil toplum iş birlikleri olduğunu söyledi.

AK Parti hükümetlerinin, kadınlara yönelik sağlık, eğitim, istihdam ve şiddetle mücadele alanlarındaki çalışmalarını aktaran Keşir, bu çalışmaların Türkçe, İngilizce ve Almanca anlatıldığı kitapçıkların Fransızcasının da basılacağını bildirdi.

“Kadın konusu bizim için sadece bir cinsiyet konusu değildir”

Keşir, heyet üyelerinin Kadın Kollarının çalışmaları ve kadın eksenli çalışmalara yönelik soruları üzerine şöyle konuştu: “Kadın konusu bizim için sadece bir cinsiyet konusu değildir. Hem temel insan hakları konusudur hem de bir beşeri sermaye unsuru olduğu için kalkınmanın en önemli konusudur.

Bundan dolayı bizim 2053 ve 2071 hedeflerimiz içinde hedefe koyduğumuz o Büyük Türkiye hayalimizi biz, mutlaka kadın erkek omuz omuza gerçekleştireceğimize inanıyoruz.”

“Hedefimiz : ‘Dünya 5’ten büyüktür’ anlayışını yaygınlaştırmak”

COJEP International Başkanı Gedikoğlu da "Gönülden Gönüle Türkiye" projesinin, 2019'dan beri yaptıkları çalışmaların sonucu olduğunu belirterek, "Özellikle 2019'da 'Adil Bir Dünya İçin Bir Şey Yap' kampanyası yaptık. Bu proje aslında 'Dünya 5'ten büyüktür' anlayışının sivil versiyonu ve Afrika için Birleşmiş Milletler, New York ve Strazburg’da programlar yaptık." dedi.

“Konsey ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası çalışmalar yürütüyor”

Merkezi Strazburg'da olan, Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika'da resmi temsilcilikleri bulunan Konsey, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Temel Haklar Ajansı ve UNESCO'ya akredite uluslararası kuruluşlar arasında yer alıyor. Konsey; gençlik, ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele, demokratik katılım ve eşit haklar alanlarında uluslararası çalışmalar yürütüyor.