Belediye meydanında toplanan Türk Kızılay gönüllüleri ve öğrenciler, ellerindeki bayraklarla mehteran takımı eşliğinde Kültür Mahallesi'nde kurulan alana kadar yürüdü. Katılımcılar, daha sonra buradaki stantlarda Kızılay’ın faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı.

Türk Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın, yaptığı açıklamada, gençleri Kızılay çatısı altında toplamaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bugün 153 yıllık Kızılay’ı toplum olarak çok iyi tanıyoruz ama bu bilinci geliştirmek ve farkındalık oluşturmak adına burada toplandık." dedi.

"EN KÖKLÜ VE EN GÜÇLÜ YARDIM KURULUŞLARINDAN BİRİ"

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise Kızılay haftasını yayımladığı mesajla kutladı.

Başkan Özlü mesajında, 1868 yılında Türk Kızılay’ın yaralı askerlere yardım amacıyla Hilâl-i Ahmer adıyla kurulduğunu Cumhuriyet döneminde adının Türk Kızılay Derneği olarak değiştirildiğini ifade ederek, şu ifadeleri kullandı; “Ülkemizin yüz akı olan kurumumuz, yardıma muhtaç kişilerin bütün insani ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan, çıkar gözetmeksizin her şartta tüm insanlığın yardımına koşan dünyanın en köklü ve en güçlü yardım kuruluşlarının başında gelmektedir. 153 yıldır dünyada iyiliğin timsali olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Yüce milletimizin sevgi, hoşgörü, şefkat, merhamet ve dayanışma kültürünün anlamlı bir tezahürü olan Türk Kızılay’ı, üstlendiği görevi kurulduğu günden bu yana başarıyla yerine getirmekte ve yaptığı güzel hizmetleriyle halkımızın olduğu kadar dünya mazlum ve muhtaçlarının da gönlünde taht kurmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, bu kutsal görevi yerine getiren Kızılay’ın değerli yönetici ve çalışanları ile hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür eder, halkımızın Kızılay Haftası’nı kutlarım.” Dedi.