Öncü Haber mikrofonlarına konuşan Düzce Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ekrem Çavuş, Barış Pınarı Harekatı için Düzce’den bir çok sağlık çalışanının gönüllü olarak Mehmetçik ile beraber mücadele etmek istemesinden gurur duyduklarını söyledi.
 


“Ekmek kavgamızın önüne ülke sevdamızı koyuyoruz”
Bu vatan bizim her şeyimiz diyen Çavuş şöyle konuştu: Düzce Türk Sağlık-Sen olarak çalışan arkadaşlarımızdan çokça talep alıyorduk.  Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatında ve son olarak Barış Pınarı Harekatı’nda arkadaşlarımız gönüllü olarak oraya gitmek istediklerini Mehmetçiklerimiz ile omuz omuza teröristlere karşı mücadele etmek istediklerini bize defalarca dile getiriyorlardı. Buradan gönüllü olarak giden Ceyhun Bozkoyun kardeşimiz taciz ateşi sonucunda yaralanmıştır. Şuan kendisinin tedavisi GATA’da devam etmektedir. Biz Düzce Türk Sağlık-Sen olarak ekmek kavgamızın önüne ülke sevdasını koyan bir sendikayız. Bu vatan bizim her şeyimiz. Bu millet bizim her şeyimiz. Bu değerlere bağlı kalan bunun için mücadele eden arkadaşlarımız Mehmetçik ile omumuz omuza görev almak için bize çok sayıda müracaatları vardı. Geçen yılda paramedik  Burak Tatar kardeşimizi Afrin’de şehit vermiştik. Bu yılda Ceyhun kardeşimiz yaralandı. Durumu iyi. Kendisine acil şifalar diliyoruz. Önümüzdeki hafta taburcu olup aramıza katılacak inşallah.
 
“Sağlık çalışanlarına şiddet son bulmalı”
Sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin son bulmasını isteyen Çavuş şunları kaydetti: “Sağlık çok kutsal bir meslek. İnsan hayatı ile bire bir ilgilenen, en küçük bir dikkatsizliği affetmeyen çok hassas bir meslek. Sağlık çalışanları bir çok olumsuzluklara rağmen bugün gerçekten canını feda ederek mücadele ve hizmet etmekteler. Düzce halkı için hizmet etmekteler. Malumunuz hak ettiğini alamayan bir meslek. Yapılan 4+3.5 ‘luk bir zam var. Enflasyonun çok yüksek çıktığı bu zamanlarda bu tür zamlar ile ev geçindirmeye çalışıyor sağlık çalışanları. Sağlıkta sürekli şiddete maruz kalan, dövülen, sövülen  bir meslek. İzmir’de bir meslektaşımızın boynuna jilet atılarak öldürülmeye teşebbüs edildi. Düzce’mizde 2-3 hafta önce 112 acil ekibi olarak göreve giden bir kardeşimiz yabancı uyruklu biri tarafından darp edildi.  Bu olayları şiddet ile kınıyoruz. Biz bu olayları hak etmiyoruz.  Biz şehit veren gazi veren bir sendikayız. Sağlık çalışanları kutsal bir meslek icra ediyor. Biz bunu hak etmiyoruz.”
 


“Personel sayımız az”
Yaz aylarında Düzce’nin nüfusunun arttığını belirten Ekrem Çavuş şunları söyledi: Nüfusumuz çok fazla. Özellikle yaz döneminde Düzce’nin nüfusu  yaklaşık 600 bini geçiyor. Yazın Akçakoca’ya gelen yerli ve yabancı turistler, mevsimlik tarımda çalışmak için gelen işçiler ve otobanın buradan geçmesi ile dolaylı olarak nüfusu iki katına çıkarıyor. Ancak Bolu ilinden daha kalabalık bir nüfusumuz var fakat Bolu’da ki sağlık çalışanı bizim iki katımız. Biz bu kadar az sayıda personelle daha kaliteli bir hizmet sunmaya çalışan bir ekibiz. Bu konuda vatandaşlardan anlayış bekliyoruz. Bizi biraz daha anlayışla karşılamalarını istiyoruz. Bu kadar personel eksikliği sorunu varken birde vatandaşlarımızdan gelen olumsuzları biz istemiyoruz. Tabii verilen hizmet karşılığında Allah sizden razı olsun bizimle ilgilendiniz deyip dua edenlerde var. Biz dua eden etmeyen herkese teşekkür ediyoruz.  Bizden kaynaklanmayan sebeplerden dolayı mağdur olan vatandaşlar suçu bize yüklemesi sonucu yaşanan bu şiddet olaylarının son bulmasını istiyoruz.
 
Son olarak sağlık çalışanlarıyla gurur duyduğunu söyleyen Çavuş “Biz kahraman sağlık çalışanlarımızın Mehmetçik ile mücadele vermek için gönüllü olmasından gurur duyuyoruz. Yaralı kardeşimize tekrar acil şifalar diliyorum. Şehit olan çalışma arkadaşımıza ve Mehmetçiklerimize yüce Allahtan rahmet diliyorum” diye konuştu.