Düzce'de göreve başladıktan sonra 7 ayı geride bırakan İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, mesleğindeki 38. yılı, Emniyet Müdürlüğündeki 9. yılını doldururken Polis Günü etkinlikleri kapsamında bugün emniyet teşkilatının 164. yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Göreviyle gurur duyduğunu ifade eden Kahraman, “164 yıl ülke tarihi için uzun olmasa da bir insan ömrü için uzun bir dönem. Bu süreçte emniyet teşkilatında da değişiklikler olmuştur. Özellikle eğitim anlamında yeniliklerde oldu. Emniyete personel alma konusunda yüksekokullar açıldı. Polislik gerçekten yorucu ve bir o kadar da gurur verici bir meslek. Bu mesleği sevmeyen zaten görevinde başarılı olamaz. Bende bu görevi yapmaktan dolayı gurur duyuyorum. Emniyet teşkilatı bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarına başarıyla devam edecektir.” şeklinde konuştu.

“Gelişen bir Düzce'de personel ilerleyen süreçte arttırılabilir.”

Düzce'de şube içinde görev yapan personelle birlikte toplam 650 polis görev yapıyor. Bu personelin yeterli olup olmadığı konusunda da açıklamalarda bulunan Kahraman, “Yüksekokullar açıldığında ilk yıl mezun verilmemişti. Bu nedenle personelin bir çoğu aynı yıl emekli oldu. Şu an Düzce'de personel sayısı konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Ancak büyüyen bir Düzce düşünüldüğünde ilerleyen zamanlarda gerekirse kadro sayısı arttırılabilir. Polis merkezi konusunda çarşıdaki merkezi yeterli görmüyoruz. Bu konuda da ilerleyen süreçte gerekli çalışmalara başlayacağız. Polis merkezinin yapılmasıyla birlikte daha iyi hizmet vermek için uğraşacağız. Ben 164. yılın daha başarılı geçeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.