Düzce girişimde geç kaldı
Düzce, Beşiktaş Kulübü'nün ciddi olarak Düzce'ye yatırım yapmak istediğini ilk kez Öncü ekranlarından duydu. Öncü TV'de canlı olarak yayınlanan ve Hasan Kaya'nın hazırlayıp sunduğu Sportmence programına 21 Ekim tarihinde konuk olan Düzce Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Hikmet Dağdelen, Beşiktaş'ın Düzce'ye yatırım yapma kararını kesinleştirdiğini belirterek, projeyi Orman Bölge Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini açıklamıştı.
Dağdelen ayrıca Bolu'nun atanmışları ve seçilmişlerinin söz konusu tesislerin Bolu'ya kazandırılması için iki kez Beşiktaş Kulübü Başkanı ve Yönetim Kurulu'nu ziyarete gittiklerini vurgulayarak, “Düzce'den bugüne kadar dernek yönetimi dışında hiçbir yetkili böyle bir girişimde bulunmadı.” diyerek Düzce'deki bürokrat ve siyasilere çağrıda bulunmuştu.
İşte bu çağrıya Düzce Valisi Adnan Yılmaz sessiz kalmadı ve Düzce Beşiktaşlılar Derneği Yönetimi ile birlikte 8 Kasım'da Beşiktaş Kulübü'ne giderek Kulüp Başkanı Fikret Orman ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle görüşmüştü. Vali Yılmaz heyet adına yaptığı konuşmada, Beşiktaş'ın Düzce’de yatırım yapması için gereken her türlü kolaylığın sağlayacağı sözünü vermişti. Ancak Düzce geç de olsa girişimlerde buluna dursun Bolu neredeyse yatırımı kaptık diye ilan edecek. Beşiktaş'ın bu bölgeye yatırım yapacağı duyumunu alır almaz kolları sıvayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz başta olmak üzere Bolu heyeti sık sık Beşikteş Yönetimi ile görüşerek yatırımın Bolu'nun Seben ilçesindeki önerilen araziye yapılması için her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını dile getiriyor.
Beşiktaş Düzce'yi istiyor
Beşiktaş Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın Düzce için “Bu tesisler Düzce'ye yapılacak. Ben gittim, Kurugöl'ü ve Yörükler Yaylası'nı inceledim. Çok mükemmel doğa harikası bir yer. Ayrıca TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'na 3 km'lik bir mesafede bulunan bu alan bizim için çok cazip geldiğinden burayı tercih ettik. Bolu'dan bize yapılan davet üzerine yönetimden arkadaşlarımız Bolu iline giderek Seben ilçesindeki önerilen araziyi inceledi. Orada da gölet var ancak ulaşımda büyük sıkıntı yaşanacağını gözönünde bulundurduk. Çünkü Bolu'dan 37 km dışarıda bir yayla. Oysa Kurugöl TEM Otoyolu'nun hemen yanında.” dediği bilinirken buna karşın Bolu'nun BJK'ye sağladığı kolaylıkların Düzce'de sağlanmadığı konuşuluyor.
Sadece Vali Adnan Yılmaz, Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz ve Düzce Beşiktaşlılar Derneği yatırımı kazandımak için yoğun çaba sarfederken son olarak AK Parti'ye yapılan ziyarette de İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, “Biz biraz sürecin dışında kaldık, basından takip ettik.“ diyerek belediye başkanı ve milletvekilleriyle konuyla yakından ilgilenmediklerini kabul etti.
Bolulu bürokratlar, yerel yöneticiler ve siyasiler, BJK yatırımını iline çekmek için adeta elinden ne geliyorsa yaparken işte Düzce'de durum bu!
Projenin detayları

Öte yandan projenin Kurugöl'e yapılması halinde; Kurugöl'e 250 yataklı turizm amaçlı otel, 1 km üzerinde bulunan Yörükler Yaylası'na da Beşiktaş Kulübü'nün tüm branşlarında forma giyen sporcularının kamp yapmaları için yine 250 yatak kapasiteli ikinci bir otel, 3 futbol sahası, 1 çok amaçlı kapalı spor salonu, 4 tane tenis kortu yer alacak.

Haber; C. ÜSTÜNER