Merkeze bağlı Konuralp Mahallesi’nde belediye hizmetinden yeterince yararlanamadıklarını savunan esnaflar, son olarak patlayan su borusu nedeniyle kazılan yerin toprakla örtülüp bırakılmasına isyan etti. Mahallenin çarşı olarak bilinen bölgesinde kepenk açan esnaflar, kaldırım taşı ile kapatılmadığı için balık tezgahından akan suların toprakta kokuya neden olduğunu belirterek, bu durumdan hem müşterilerinin hem de kendilerinin olumsuz etkilendiğini ifade etti.




“Belediye başkanı ile görüşmek istedim, kabul etmediler”

Düzce Belediyesi’ne kazılan yere tekrar taş döşenmesi için birçok kez müracaat ettiğini ifade eden balıkçı esnafı Tuncay Sevinç, yaşadıkları sıkıntıları şöyle aktardı:
“Ben 7-8 yıldır bu kasabada balıkçılık yapıyorum. Dükkanın önünde bir takım sıkıntılar oldu. Su çalışması yaptırdık fakat tamir etmek için gelmediler. Defalarca söyledim ama geri dönüş alamadım. Aradım söyledim fakat gelip yapan olmadı. Belediye başkanı ile görüşmek istedim, kabul etmediler. Muhtara söyledik olmadı. Belediyeye gittik yine olmadı. Fen İşleri Müdürü ile görüştüm yine fayda etmedi. Burası bir iş yeri. Sadece ben değil bütün esnaf şikayetçi. Balık suyu pis bir sudur ve çok kokar. Buraya bir gider yapılmadığı için burada koku oluşuyor. Gelen vatandaşlar kokudan rahatsız oluyor. Diğer esnaflarda kokudan rahatsız oluyor. Buraya bir gider yapamadılar.”




“Kasabayı öldürmeye, yıkmaya çalışıyorlar”

“Düzce Belediyesi burayı bir düzeltemedi.” diyerek dert yanan Sevinç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kasaba esnafı olarak sabah geliyoruz burada yolu temizliyoruz. Önceden belediye çalışanları gelir temizler giderdi. Ama burada 2-3 aydır hiçbir hizmet yok. Kasabayı öldürmeye, yıkmaya çalışıyorlar. Seçim zamanı geliyorlardı bizimle görüşmeye oy istemeye. Şimdi biz görüşmek istediğimizde randevu alın diyorlar. Randevu alsak ne olacak ilgilenen kimse yok. Buradaki dükkanların önünde gider yok. Buraların biraz temiz olması lazım. Biz vergimizi veriyoruz ama temizlemeye kimse gelmiyor. Biz niye vergi veriyoruz? Bir kişi vermişler temizlik için o adamda hangi yerleri temizleyecek tek başına. Diğer temizlikçiler yol kenarlarında oturuyor öteki temizlikçiler üniversitenin orada kafelerde oturuyor akşama kadar. Denetleme yapan olmadığı için çalışanda yok. Biz buradaki esnaflar olarak buraları temizliyoruz. Görüyorsunuz etraf pislik içinde. Benim babam 65 yaşında burada hizmet vermeye çalışıyor.“





“Başkan’a soruyorum; hizmeti ne zaman yapacaksınız?”

Sevinç son olarak tüm esnafın hizmet alamamaktan şikayetçi olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:
“Belediye başkanına soruyorum; hizmeti ne zaman yapacaksınız? Bütün esnaf şikayetçi. Vatandaşlar şikayetçi. Burada parke taşı vardı. Parke taşını kaldırdı başka taş koydu. Başka taş koyacaksan neden buradaki taşı kaldırıldınız? Ben buradaki bir esnaf olarak konuşuyorum. Buradaki sorunlarımızın çözülmesini istiyorum. Buraya mahalle toplantılarına geliyorlar. Sorunlarımızı söylüyoruz yine sorun çözülmüyor. Sorunları çözmeyecekseniz neden geliyorsunuz