İki haftada bir yapılan Kabine toplantısı, Kurban Bayramı nedeniyle bir hafta öne çekildi. Bugün 15.30'da toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs verilerinden aşılamaya ve bayram tatili süresine kadar birçok konuyu ele alacak.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan toplantıda Kurban Bayramı tatili süresi ve turizm sezonuna ilişkin değerlendirmeler yapılacak. Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bayram tatili için "9-10 günlük bir süre konuşuluyor. Son durumu millete seslenişte açıklayacağım." demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından gerçekleştireceği millete sesleniş konuşmasında bayram tatilinin kaç gün olacağını paylaşacak.

KORONAVİRÜSTE SON DURUM MASAYA YATIRILACAK

Toplantının bir diğer gündem maddesi de yeni tip koronavirüs salgını ve aşılama süreci olacak. Son duruma ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine üyelerine bir sunum yaparak Bilim Kurulu’nun tavsiye kararlarını aktaracak. Salgınla mücadelede büyük önem taşıyan aşı programında gelinen nokta, COVİD-19 verileri ve yerli aşı çalışmaları değerlendirilecek. Tüm dünyada yeniden kabusu yaşatan delta ve delta plus varyantlarına yönelik ek tedbirler de gündemde olacak. Toplantıda, ekonomideki gelişmeler ile güvenlik ve dış politikaya ilişkin konular da görüşülecek.

HABER: Mehmet GÜNESEN