İl Seçim Kurulu Başkanı ve 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Göztaş, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan referandum öncesi Düzce’deki son durum hakkında açıklama yaptı.

Göztaş seçmen ve sandık sayılarına ilişkin sayıları açıklayarak, gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Göztaş konuya dair yaptığı açıklamada, “16 Nisan 2017 yılında Düzce ilimizde toplam seçmen sayımız 261 bin 762, sandık sayımız 857, ortalama görevli sayımız 4 bin 504 olup tamamı belirlenmiştir. Görevlilerimiz ilçelere göre ayarlanmıştır. Güvenlik tam olarak jandarma ve emniyet güçleri tarafından sağlandı. 16 Nisan’da güvenlik bir şekilde herkes huzur içerisinde oylarını kullanacak. Referandumun yapılabilmesi için bizim açımızdan hiçbir engel kalmadı. Seçim güven ortamında yapılacak” dedi.

Seçmen listesinde engelli olarak yer alan vatandaşların sandıkları belirlendiğini kaydeden Göztaş, “Oylama işleminin yapılacağı okullarda rahatlıkla ulaşabilecekleri noktalarda oylarını kullanacaklar. Bizde kayıtlı olmayan engelli vatandaşlarımız Yüksek Seçim Kurulu’nun son gönderdiği genelge ile muhakkak sandık başına gidecekler. Yakınlara vasıtasıyla giderek oy kullanacaklar” şeklinde konuştu.