Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi bugün eşine az rastlanır bir mutluluğa tanık oldu. Bir ay önce hastanede sünnet olan down sendromlu 6 yaşındaki öğrenci Kerem Kabasakal’a sünnet kıyafeti giydirildi, süslenildi, tahtı bile hazırlandı ve okulun sürpriz bir sünnet düğünü tertip edildi. Kerem’in ailesine ise öncesinde “Sınıf etkinliğimiz var, ailecek katılmanızı bekliyoruz.” denildi.






Okul yönetimi, onlara emek veren öğretmenleri, Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin uğraşları ile okulun içi balonlarla süslendi. Hazırlıklarayardımseverlerdekatkı sağladı.



Sünnet düğünü için hazır olan Kerem kendisi için süslenen engelli bisikletinde misafirlerin arasına çıkmayı bekledi. Balonlarla süslenen meydana dizilen sandalyelerde ise Kerem’in hiçbir şeyden habersiz ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri ise sürpriz programın başlaması için hazır bekledi.



Odadan bisikletiyle çıkan Kerem’i gören Sevda Kabasakal gözyaşlarını tutamadı. Tahtına oturan Kerem’i tüm arkadaşları ve öğretmenleri alkış yağmuruna tuttu. Kerem için ilk olarak Zahid Kevseri Ortaokulu Öğrenci ve öğretmenleri tarafından Kuran’ı Kerim Tilaveti okundu. Ardından annesi Sevda ile birlikte sünnet pastasını kesen Kerem’e kına yakıldı.



Programa katılan Düzce Belediye Meclis Başkan Vekili Gönül Asuk, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in gönderdiği hediyeyi Kerem’in annesine takdim etti.



“Oğlumu bu kadar sevdikleri için teşekkür ediyorum”
6 yaşında bir down sendromlu annesi olan özel anne Sevda Kabasakal ise duygularını şöyle dile getirdi:

“Çok mutluyum hiç bilmiyordum. Tamamen sürpriz oldu dediğiniz gibi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, hepsi sağ olsun. Allah razı olsun hepsinin emeği için. Oğlumu bu kadar sevdikleri, bu kadar değer verdikleri için çok teşekkür ediyorum hepsine. Bir ay önce yaptırmıştık sünnetini.”