Düzce'nin gelişen ve büyüyen sanayiye ivme kazandıracak hamle... 5 organize sanayi bölgesi, ihracat potansiyeli, yatırımcılara sağlanan kolaylıklar ve lojistik olanakları ile sanayicilerin iştahını kabartan iller arasında bulunan Düzce'de önemli bir işbirliğine imza atıldı. Bunun için ilgili kesimler Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen protokol imza töreninde bir araya geldi.Törene Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, OSB yönetimleri ve daire müdürleri katıldı.

Vali: 1. OSB'yi genişletiyoruz

Basın açıklaması saati olan 17.30'a kadar detaylarının sır gibi saklandığı yeni oluşumun ayrıntılarını ilk olarak Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı basınla paylaştı. Dağlı konuşmasında şunları kaydetti:

"Burada önemli bir iş için toplandık. Artık İstanbul'da sanayinin baskısını hissetmeye başladık. Bilginiz gibi 5. OSB için çalışmalara başladık. Organize sanayi bölgesindeki parselleri sanayiciler ile buluşturmak istiyoruz. 1. OSB'yi genişleterek çevreyi en iyi bu şekilde koruyacağımızı düşünüyoruz. Çalışmaların sonuna geldik. 1. OSB, Düzce'nin en eski OSB'sidir. Ama genişlemesi gerekir. 20 bin istihdam sağlamak için düzenli OSB'lere ihtiyacımız var. Organize sanayi bölgeleri yönetimleri ve TSO ile bu işi yürütüyoruz. Tabii burada Düzce Valiliği, belediye, TSO ve 1. OSB yönetimi ile güzel bir proje ye imza atacağız."

Başkan: El birliği ile Düzce'yi kendi ölçeğindeki iller arasında ilk 10 sokacağız"

Ardından söz alan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü şunları kaydetti:

"Valimin de söylediği gibi Düzce'de sanayi için yeterli parsel bulamıyoruz. Bunun için epeyce çalıştık. Sonra baktık ki yeterli parsel yok. 4 OSB'miz var ama yeterli parseliniz yok. Bizde 1. OSB'yi genişletmeye karar verdik. Bu genişleme toplamda 351 hektar. Düzce'de bütün OSB'lerin yarısı kadar genişleyecek. Bu genişleme ile OSB bölgesi toplam 1126 hektar olacak. Valilik koordinesinde bu proje yapılacak, belediye ve TSO destekleyecek. Bizim Düzce'ye istihdam sözümüz var. Bunun için yapmamız gereken ilk şey sanayi parsellerini arttırmak. Yatırım ajansı kuruyoruz. Yeri turizm ofisinin olduğu yer. Düzceye yapılacak tarım ve turizim yatırımlarının kontrol edilecek tek yer olacak.

Daha fazla iş ve istihdam sağlamak için bunları yapacağız. El birliği ile Düzce'yi inşallah kendi ölçeği içindeki illerin arasında ilk 10 sokacağız."Konuşmaların ardından 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişletilmesine yönelik işbirliği protokolüne Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin ve Düzce 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu imza attı.