Duble yol konusunda çalışmalar devam ederken yolla ilgili değişik girişimlerde de bulunuluyor. Yolun yapılmasıyla birlikte Gümüşova'nın ikiye bölünmesini istemeyen AK Parti, bu konuda girişimlerini sürdürüyor.

AK Parti Gümüşova İlçe Başkanı Ramazan Özdemir, ilçede seçimleri kaybetmelerine rağmen hizmet noktasında geri adım atmadıklarını ve özellikle duble yol konusunda çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı. Özdemir, Gümüşova'yı ikiye bölecek olan duble yol projesinin değiştirilmesi için Bakanlık nezdinde görüşmeler yaptıklarını belirtti.
AK Parti Gümüşova'da belediye başkanlığı seçimlerini MHP karşısında kaybetti. Ancak AK Parti İlçe Başkanlığı ilçeye hizmet anlamında çalışmalarına devam ediyor.

İlçe Başkanı Ramazan Özdemir yazılı bir açıklama yaparak, özellikle duble yol konusunda yaptıkları çalışmalardan söz etti. Gümüşova Merkezi'nden geçen D 100 Karayolunun mevcut duble yol projesinin uygulanması halinde Gümüşova'nın ikiye bölüneceğini belirten Özdemir, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bu konuda görüştüklerini ve ilçeyi ikiye bölen projenin değiştirilerek yerine yer altından tünel yol “ Dalgeç” şeklinde yeni bir proje yapılmasını istediklerini kaydetti. Duble yolun ilçeyi ikiye bölmesi halinde trafik kazalarının artacağı endişesini de taşıdıklarını belirten Özdemir, bu yolun Gümüşova halkının hayat şartlarını olumsuz etkileyeceğini bildirdi.

Özdemir, “ Bu projeyi değiştirmek için Eski Belediye Başkanımız Muharrem Tozan ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalara kaldığımız yerden devam etmekteyiz. Bu projeyi değiştirmek adına, Ankara'da Milletvekillerimiz Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu ile birlikte Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'la görüştük. Mevcut projenin hatalı olduğunu anlattık, bize bu konuda yardımcı olmasını talep ettik.” ifadelerini kullandı.