Düzcenin Vilayet oluşunun üstünden 10 Yıl geçti ancak Vilayet olmamızla birlikte başlayan nufus artışına paralel olarak artan araç sayısı dikkat çekiyor.
Depremlerden sonra İl Olan Düzce yoğun bir göç aldı.
Deprem konutlarının dışında özel firmalar en önemliside TOKİ tarafından yapılan binlerce konut olmasına rağmen İlimizde halen konut açığının blunması ne kadar göç aldığımızı anlamamıza yetiyor.
Göç alan Düzce'de buna paralel olarak araç sayısıda bir hayli arttı.
Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre Düzce'de 63 Binin üzerinde araç var ve bunların günlük ortalama 25 Bini şehir merkezine giriş yapıyor.
Bir türlü genişletilemeyen sokak ve caddeler grtık geçit vermiyor.
Araç sayısı arttı yollar aynı park alanları derseniz sadece ana caddeler ve sokak araları.
Düzce'de hemen herkesin hem fikir olduğu tek konu Depremlerde Düzce'nin büyük bir bölümü yıkılmıştı ve sokaklar ile caddeleri genişletmek için çok büyük bir fırsat vardı bunu Düzce'nin ogünkü yöneticileri malesf değerlendiremediler ve mevcutla yetinmeye kalktılar ve ortaya bu günkü sıkıntılar çıktı.
Artık bunları yıkmak mümkün değil ozaman bu günün yöneticilerine yeni park alanları oluşturmak ve şehir merkezinin ana caddeleri ile sokak aralarını park alanı olmaktan kurtarmak çünkü Düzce Vilayet olalı on yıl geçti.
Deprem öncesinde 60 bine yakın Düzce nufusu 10 yılda 120 bine çıktı.
Trafik şubede kayıtlı araç sayısı 63 bini geçti. Birde Düzce Emniyet müdürlüğüne kayıtlı olmayanları eklersek 70 bine yakın araç. 11 bin adet kayıtlı motorsiklet 20 bine yakın bisiklet. Tüm bunlar Düzce'nin yollarında kullanılıyor.
Düzcenin yollarının kapasitesi belli bu yükü kaldırması mümkün değil bu nedenle sabah öğle ve özellikle akşam saatlerinde ne yollar nede kaldırımlar artık yeterli gelmiyor ve hem sürücüler hemde yayalar sıkıtı yaşıyor.
Her geçen gün artan nufusa ve araç sayısına dur denemeyeceğine göre yollarının ne kadar yetersiz olduğunu herkes biliyor bu nedenle bir an önce çevre yollarında gerekli düzenlemeler yapılarak sürücülerin bu yolları kullanmaları sağlanmalı ve alternatif otopark alanları oluşturmalı.