Erol Tayhan’ın sunduğu Manşet Programına son günlerin çok konuşulan ismi Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu konuk oldu. Hakkında çıkan “görevden alındı” dedikoduları ve parti içindeki çekişme söylentilerine derinlemesine inilen programda Kaşıkoğlu bir kez da sözlerini yineledi.


MİLLETVEKİLLERİ İLE RESTLEŞME ASLA KABUL EDİLMEZ


İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atama konusunda “Milletvekilleri ile restleşme asla kabul edilmez.” Diyen Kaşıkoğlu, “ Birileri yazıp çizip oynuyorlar. Bir de bunlara yorum getirmemizi istiyorlar. Birilerinin beklentileri o şekilde. Ben bir taraf değilim. Bende atamayı basından öğrendim. Bana sormaları gerekmiyor. Milletvekilleri belirler. Onların yetki alanında Görüşüm sorulmadı ama sorulsaydı teşkilat olarak altına imzamı atardım. Muharrem Tozan son derece isabetlidir. Selim Metin üzerinde uzlaşma olmadığı için atanamadı. Dün kefil olduğuma bugün karşı çıkmamızı beklemesinler. Dışardan gelmesine her zaman karşıydım. Muharrem Tozan başım gözüm üstüne.”dedi.


8 SEÇİMDİR TOKAT YİYE YİYE AKILLANMADILAR

 

30 Mart Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Ak Parti İl Başkanı Kaşıkoğlu, Ak Parti’nin Başarısını sorgulayanları da eleştirdi.

 

Kaşıkoğlu, “Hem bir tane il genel meclisi üyesi kazanacaklar. Hep tüm belediye başkanlıklarını kaybedeceksiniz. Sandıklarda gömülüp cenazeniz kaldırılacak. Bizimkini kimse başarısızlık olarak gösteremez. 8 seçim tokat yiye yiye akıllanmadılar. Bükemediğin eli öpün kardeşim. Ak partili olmayan ama onun üstünden geçinen parazitleri de çok iyi biliyoruz.” Dedi.


Meclis listelerinde kendine yakın isimler için kontenjan ayırdığı şeklindeki iddialara cevap veren Kaşıkoğlu, net konuşarak “Ahbap çavuş ilişkisi ile isim yazmadık.”dedi.


BİR DAHA ADAY OLMAYACAĞIM


AK Parti İl Başkanlığının bir daha ki dönem yapılacak kongresinde aday olmayacağını açıklayan Kaşıkoğlu, açık kapı da bıraktı.



Kaşıkoğlu, “Bir dahaki dönem il başkanlığına aday olmayacağım. Ama bana bu görevi veren başbakan bir dönem daha devam derse bir saniye ayrılmam. Alınımız açık başımız dik sen devam etmeyeceksen derlerse ne görev verirlerse yaparım. Çaycılık değil mahalle temsilciliği verilse yaparım.”dedi.


KENDİ ÜZERİME DÜZCE’DE İNSAN TANIMIYORUM


Meclis hedefi ile ilgili soruya ise Kaşıkoğlu, yeterli birikime sahip olduğunu belirtirken iddialı konuştu.


Kaşıkoğlu, “Bazı şeyler ise sizin isteğiniz bazıları başkalarının tasarrufu ile olur. Ben 2 dönem milletvekilliği zaten yaptım. Emekli de oldum. Tekrar milletvekilliği için kulis yapmaya ihtiyacım yok. Biz çalışır performansımı ortaya koyarız genel merkez tekrar seçerse karşı koymam. 2 dönem milletvekilliği ve il başkanlığı göreviyle kendimi donanımlı ve bu hareketin kurumsal hafızasına sahip görüyorum. Kendi üzerime de Düzce’de insan tanımıyorum. Tevazu gösterecek halim yok. “dedi.


TEŞKİLAT YARDIM ETMEDİ


Kendi döneminde bakan yardımcılığı beklediği ifade eden Kaşıkoğlu, o dönem teşkilattan yeterli desteği göremediklerini belirtti. Kaşıkoğlu, “Ağlamayan çocuğa emzik vermezler” derken bakan ya da bakan yardımcısı çıkamamasında Düzce’deki sivil toplum kuruluşlarının yeterli istek ve talepte bulunmamasının da etkili olduğunu savundu.

 

Kaşıkoğlu, “Bakan yardımcısı için o dönem girişimde bulunduk. O imkan tanınsaydı iyi olurdu. Düzce’de istifade ederdi. O zaman hiçbir milletvekili ve teşkilat yardımcı olmadı. O gün kimsenin desteğini görmedik. Benim değil, Düzce’nin kaybı oldu.” dedi.

 

EĞİTİMİ İDEOLOJİYE BULAŞTIRMAMAK LAZIM


Haziran ayındaki Okul idarecilerinin ataması ile ilgili görüşlerini de paylaşan Kaşıkoğlu, eğitime ideolojinin bulaştırılmaması gerektiğini söyledi.



Kaşıkoğlu, “Bir sendika değil, tüm sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınmalı. Eğitimi ideolojiye bulaştırmamak lazım. Tüm görüşler masaya yatırılmalı. İşin ehli ve liyakatli olması esas alınmalı. Evlatlarımızı teslim edecek kadroları oluşturuyoruz. Kör ideoloji son bulmalı. “diye konuştu.


Kaşıkoğlu, program sonunda hakkında çeşitli iddiaları ortaya atanlara “bu iddiları Kararmış kalp, insanlıktan yoksunlara, ranta öncelik verenlere bağlıyorum ama o kirli elleri keseceğiz. Asla partimize dokundurmayacağız. “dedi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır