Düzce genelinde bulunan Tavuk İşletmelerinin ruhsatlandırılma durumları Tarım İl Müdürlüğünde yapılan toplantı da ele alındı. Düzenlenen toplantıya Tarım İl Müdür Ayhan Ünal, Çevre ve Orman Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi yetkilileri ve kanatlı hayvan üreticileri katıldı. İki önemli konunun görüşüldüğü toplantıda özellikle Türkiye ve Düzce'de de büyük sorun oluşturan Tavuk işletmelerinin ruhsatlandırılması konusu üzerinde duruldu.

Toplantı öncesi basına açıklama yapan Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal Düzce'de de tavuk işletmelerinin neredeyse tamamının ruhsatsız olarak çalıştığına dikkat çekerek “Piliç Düzce'ye ciddi manada ekonomik getiri sağlayan bir sektör. Düzce genelinde yaklaşık 552 adet hayvan yetiştiriciliği var. Bu işletmelerimizde yıllık en fazla 75 bin ton civarında beyaz et üretimi söz konusu. Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce'de de bu işletmelerimizin ruhsatlandırılması gerekiyor. Düzce'de de tavuk işletmelerinin neredeyse tamamı ruhsatsız. Hayvan işletmelerini ruhsatlandırılması yönetmeliği 2004 yılında çıktı. 2004 yılından sonra tavuk işletmelerinde ruhsatlandırma ve çalışma izni şartları aranmaya başlandı. Bu çalışmaları Tarım İl Müdürlüğü olarak biz yürütüyoruz. Bununla ilgili diğer kurumlar Çevre Orman Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve özel idarelerdir. Bu kurumlardan arkadaşlarımızın da katılımı ile tavuk işletmelerinin ruhsatlandırılması işinde bir birliktelik sağlayabilir miyiz bunu konuşacağız” dedi.

Ünal, ayrıca toplantının bir diğer maddesi olan kanatlı hayvan üreticileri birliğinin kurulması yönündeki isteklerine de açıklık getirdi. Ünal, “Tavuk işletmelerinin ruhsatlandırma dışında bir de kanatlı hayvan üreticileri birliğini Tarım İl Müdürlüğü olarak kurmak istiyoruz. Düzce merkezde ve ilçelerde bu konuda üreticilerimizin de görüşünü alacağız ve gerekli çalışmaları başlatacağız” şeklinde konuştu.