Kamuoyunda “Ergenekon” adıyla bilinen ve geçtiğimiz aylarda İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de içinde bulunduğu isimlerin gözaltına alınması ile başlayan operasyon kapsamında sabah saatlerinde yapılan şok gözaltılar, gündeme bomba gibi düştü.

İlk duyumlara göre 7 Kişinin gözaltına   alındığı bildirilirken, bu kişiler arasında emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Şener Eruygur, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve ATO Başkanı Sinan Aygün'ün de olduğu anlaşıldı. Öğleden sonra da sürdürülen gözaltılar sonucunda Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'nin de sorgulandığı öğrenildi.

Resmi olmayan kaynaklar gözaltına alınan kişilerin sayısının 24 olduğunu bildirirken, Başbakan Erdoğan gazetecilerin sorusu üzerine 20 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.Gözaltına alınanların yanı sıra pek çok kişinin aranmasına da devam edildiği, söz konusu kişiler arasında sivil toplum örgütü temsilcilerinden siyasilere ve gazetecilere kadar pek çok isim olduğu bildirildi.

Başbakan Erdoğan'ın sorulara cevap vermesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal da partisinin meclis grubunda yaptığı konuşma ile gözaltına alınanların Laik Cumhuriyeti savunanlar olduğunu, operasyonun Ak Parti'nin kendi “Derin Devlet”ini oluşturduğunu söyleyerek operasyonu eleştirdi.