Düzce Belediye Meclisi mayıs ayının ilk oturumunu 5 Mayıs Perşembe akşamı gerçekleştirdi. Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli’nin başkanlık ettiği Düzce Belediyesi Meclis Salonu’ndaki toplantıya İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er de gözlemci olarak katıldı. Toplantıda İYİ Partili Meclis Üyesi Erdoğan Kefeli ve AK Partili Meclis Üyesi ve aynı zamanda Düzce Belediye Başkan Yardımcısı olan Hasan Günden arasındaki söz düellosu dikkat çekti.

Gündem maddelerinin okunmasını beklemeden ısrarla söz isteyen Kefeli, Günden’in kendisine geçtiğimiz günlerde yönelttiği “Siyasi ahlaktan uzak” söylemini eleştirdi.

“Bana siyasi ahlak dersi veremezsiniz”

Şehrin muhtelif noktalarında kaldırımlara konan büfeler için belediyeye kira ödemesi yapılmadığını öne süren Kefeli, “Bu ve bunun gibi size yandaşlık eden birçok firmaya tek bir icra takibi başlatmayıp, “Pandemi döneminde kimseyi icraya vermedik.” demenize rağmen, burada sizi eleştiren birini icraya verip, bana siyasi ahlak dersi veremezsiniz.” ifadelerini kullandı.

Konuyu manipülasyon olarak değerlendirdiğini ifade eden Günden ise toplantıdan sonra icra takibi dosyalarını inceleyeceğini belirtti.

“Logo değişim süreci tek şahsa yaradı”

Düzce Belediyesi’nin logo değişim sürecinde yeni logonun tasarımı için 40 bin TL ve tanıtım için hazırlanan 2 dakikalık bir sunum için ise yine 40 bin TL olmak üzere belediyenin aynı şahsa ait iki ayrı firmaya toplam 80 bin lira ödediğini iddia eden Kefeli, “Adam 2 tane firma kurmuş, doğrudan teminle ihaleye katılıyor ve ne tesadüf ki tam da limite uygun şekilde 40 bin lira artı KDV teklif veriyor. Adam bir firmasıyla logoyu tasarlıyor, diğer firmasıyla tanıtımını yapıyor. 40 oradan alıyor, 40 diğer taraftan, ikisi de aynı kişi. Sinevizyon gösterisinde tasarladıkları logoyu beğenmeseydiniz, ödediğiniz parayı geri alamayacaktınız, yani çöpe gidecekti para.” dedi.

Günden: Kanuna aykırı bir durum yok

Bunun üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Hasan Günden, “Burada hukuka, kanuna ve yönetmeliğe aykırı bir durum yok.” ifadesini kullandı.

“Yılda 20 milyon TL kirası ödeyeceğime arabaları satın alırım”

Öte yandan belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere kiralanan 121 araç için yıllık kira bedelinin 20 milyon TL’yi aştığını vurgulayan Kefeli, “Yıllık 20 milyon TL 3 yılda 60 milyon TL’ye araç kiralayacağıma o arabaların hepsini satın alırım yahu!” diyerek eleştirdi.

Günden: Hesap da bilmiyorsunuz

Kefeli’yi hesap bilmemekle eleştiren Günden ise “İSKİ 750, İBB 2 bin küsur araç kiraladı, bunların hepsinin hesabını yaptınız mı?” açıklamalarında bulundu.