Düzce Belediyesi tarafından başlatılan şehir merkezi yayalaştırma projesinin ikinci etabında kapsamında çalışmaları devam eden tramvay hattında sona gelindi.



İstanbul Caddesi üzerinde yapımı devam eden Tramvay Projesi’nde çalışmaları yerinde inceleyen ulaştırmadan sorumlu Başkan Yardımcısı Kadir Badur ve Proje Koordinatörü Bekir Güley açıklamalarda bulundu. Sistemin güneş enerjili ve çevre dostu olduğuna dikkat çekilirken tramvay için havai enerji hatları döşenmeyeceği belirtildi.



Üç tane durak olacak
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Badur açıklamasında “Düzce Belediyesi ile otogarın olduğu noktada da üç tane durak olacak, onların yapımına başlanacak. Bütün imalat şu anda bitmiş durumda garın yapımı bekleniyor. Tramvay hattının detay döşeme işleri kaldı, işin yüzde 80’i bitti” ifadelerini kullandı.



Havai enerji hatları kullanmıyoruz
Proje Koordinatörü Bekir Güley de yaptığı açıklamada “Ray sistemimiz bitti, hizmete sunma aşamasına geldi. Bir tek çevre düzenlemesi kaldı. Bununla ilgili de belediyenin çalışmaları bir hafta içinde bitecek sanıyorum. En kısa zamanda da tramvayımızı başlatacağız. Bizler altyapı çalışmalarımızı bitirdik. Herkes soruyor, hastaneye gidecek mi diye. Biz buraya kapsamlı bir altyapı yaptık istenirse hat tabii ki uzayabilir. İstasyon sonlama dediğimiz yeri burada yapıyoruz. Kendini şarj edebilen güneş enerjili ve jeneratörlü ve kendi kendini besleyen bir hat. Havai enerji hatları kullanmıyoruz. Bu hangarda sabaha kadar akülerin şarjların toplanma alanı olacak. Gerekli ekipmanlar kontrol alanı olacak” dedi.

Haber:Y.SEVER