İki günlük tipi ve yoğun kar yağışının tüm yurtta olduğu gibi Batıkaradeniz bölgesinde de hayatı olumsuz yönde etkiledi.
Pazar ve pazartesi aralıksız olarak süren kar yağışı Salı gecesi yerini don ve buzlanmaya terk edecek.
İlimizde hava sıcaklığının eksi beş derece olacağı bildirilmişti ancak sabaha karşı termometreler Düzce'de eksi 10 u gösteriyordu.
Sabah saatlerinden itibaren il genelinde güneş yüzünü ve sıcaklığını gösterdi ve evlerine hapsolun insanlar sokaklara koştu. Şehir merkezinde belediye ekipleri önce araç yollarını ardından yaya kaldırımlarını temizlemeye başladılar.
Temizlik çalışması geç saatlere kadar devam etti.
Bir yandan belediye ekipleri bir yandan esnaflar kaldırımlarda hummalı bir çalışma yaptılar.
İş makinaları ise gün boyunca şehir merkezi D-100 karayolu Akçakoca yolu ve TEM otoyolunda kar ve buz temizleme çalışmalarını sürdürdüler.
Edinilen bilgilere göre güneş ve sıcak havayla birlikte yumuşayan kar akşam saatlerine doğru yeniden buzlanmaya başlayacak ve asıl tehlike ortaya çıkacak.
İlimizde hava sıcaklığının pazartesi akşamından farklı olmayacağı bu nedenle don ve buzlanma ile birlikte soba zehirlenmelerini karşı vatandaşların çok dikkatli olması gerekiyor.
Ayrıca vatandaşların mecbur kalmadıkca özel otolarıyla trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, çıkanlarında mutlaka yanlarında gerekli olan zincir takoz ve çekme halatı