Tüm dünyada etkisi devam eden Yeni Tip Covid – 19 salgınının önüne geçilemiyor. Türkiye’de alınan tüm önlemlere rağmen, özellikle normalleşme sürecinin ardından Düzce’de vatandaşların rehavete kapılmaları nedeniyle, vaka sayısı hızla artmaya devam ediyor.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesine hastalık belirtileri üzerine müracaat edenlerin sayısında her geçen gün artış olduğu gözlemlenirken, yapılan testlerle günde 25 kişiye Yeni Tip Covid – 19 tanısı konulduğu öğrenildi.

Düzce’de, vatandaşların özellikle doğru maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına aldırış etmemesi nedeniyle, vaka sayısındaki artışa neden oluyor. Bugün itibari ile yapılan son testlerle, Düzce’de toplam vaka sayısının bin 953’e yükseldiği öğrenildi.

Düzce’de bugüne kadar iyileşenlerin sayısı bin 500 olurken, 2 kişinin ise yoğun bakım ünitesinde tedavileri sürüyor. Bugüne kadar Düzce’de salgın hastalığa bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 18 olarak kayıtlara geçti.  

Haber: Savaş ARI