İnsanların duygularının yoğun şekilde yaşandığı ve ibadetin doruk noktasına çıktığı bu ayda herkese ibadet alanında bilgiler veren Gürpınar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aracılığıyla bir çok program gerçekleştirileceğini ifade etti.

Düzce'de il ve ilçe müftülükleriyle ortak çalışıldığını ve yaklaşık 900 kişinin seferber olduğu Ramazan ayı için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlamış olduğu genelgeyle birçok program gerçekleştirileceğini vurgulayan Gürpınar, bu programlara vatandaşların ilgi göstermesi gerektiğini belirtti. Ramazan ayında durumu iyi olan vatandaşlara seslenen Gürpınar, sofralarındaki nimetlerden fakir vatandaşların da yararlanması için bu nimetlerin paylaşılması gerektiğini söyledi.
Bu yıl ki sloganlarının “İmkanları, nimetleri fakir vatandaşla paylaşmak.” olduğunu ifade eden Gürpınar, iftar veril.diğinde sadece zenginlerin değil fakir vatandaşlarında bu iftardan faydalanması gerektiğin ve bu olmaması durumunda bu iftarların en çirkin iftar olacağını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklama sonucu bütün camilerde imam olacağını ve namaz vakitleri öncesi Kur'an-ı Kerim okunacağını vurgulayan Gürpınar, teravih namazlarının bütün camilerde kılınacağını söyledi. Gürpınar ayrıca Düzce'de Hacı Kılıç Camisinde teravih namazlarını hatimli olarak kılınacağını belirtti. Gürpınar, fitrenin bu yıl 6.5TL olduğunu ve yardıma muhtaç vatandaşlara bu paranın ramazan ayı içinde verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.