Geçtiğimiz 2 Mart tarihinde D-100 Karayolu Bolu Dağı mevkiinde şarampole yuvarlanan otomobilden düşen Türk Bayrağı’nı yerden alıp katlayarak ekip aracına götüren Kaynaşlı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda kısa dönem er olarak vatani görevini yapan Ali Yalçınkaya’nın göğüsleri kabartan hareketinin ardından Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Yalçınkaya’yı makamında kabul etti.

Kabulde İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz’de hazır bulundu.

Kendini tanıtmasının ardından Dağlı’nın elini sıkan Yalçınkaya’ya, Öncü TV haber merkezi tarafından yapılan haberi gördüğünde dikkatini çektiğini söyledi. Dağlı, Jandarma Er Ali Yalçınkaya’ya, yaptığı bu onurlu hareket karşısında teşekkür belgesi takdim ederken Kuran’ı Kerim ile Türk Bayrağı da hediye etti.

“Bayrağımızı hiçbir zaman yerde bıraktırmayacağız”
Dağlı, ödül töreninin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İl Jandarma Komutanlığı personelimiz Ali Yalçınkaya’nın geçtiğimiz günlerde basında yer alan güzel hareketi görünce kendisini görelim ve ödüllendirelim diye komutanımla bir mütalaamız oldu. Şimdi kaza yapan bir aracın arkasında karların içine düşen Türk Bayrağı’nı yerden alarak olması gereken yere koyuyor. Bu manada kendisini tebrik ve takdir ediyoruz. Bayrağımızı hiçbir zaman yerde bıraktırmayacağız. Bunu da buradaki küçük örnekte gördüğümüz gibi Afrin’de şu an mücadele eden güvenlik güçlerimize de kolaylıklar diliyoruz. Allah kolaylık versin. Bu mücadele orada son terörist bitene kadar devam edecek. Ali Yalçınkaya kardeşimizin de burada yaptığı hareket ile orada savaşan askerlerimizin kalplerinin aynı olduğunu, aynı çarptığını gösteren bir hareket oldu.”

Haber: Ö. YILMAZ