Üçyol Köyü’nde yaşanan kanal krizi, Düzce Valiliği’nin araya girmesi ile çözüldü. Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na bir vatandaş evinin önüne fosseptik kanalı açıldığı yönünde şikâyette bulunmuştu. Bunun üzerine Öncü Haber Merkezi ekibi Köy Muhtarı Nedim Yılmaz’dan konu ile ilgili bilgi almıştı.

Öncü Haber’in yaptığı haberin ardından harekete geçen Düzce Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerini bölgeye gönderdi. Ekiplerin yaptığı incelemede kanalın fosseptik kanalı değil, sulama kanalı olduğunu belirledi.

Konu ile ilgili Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

İlimiz yerel medya kuruluşlarında yer alan "Üçyol Köyü'nde Kanal Krizi" başlıklı haber ile ilgili olarak; Haberde bahsi geçen iddia ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün Üçyol Köyü'nde yapılan incelemelerde, kanalda akan suyun an itibariyle temiz ve berrak olduğu, kanalın kanalizasyon kanalı olmadığı, sulama kanalı olduğu, haber görsellerinde yer alan kanaldan akan bulanık suyun yağmur kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu kanal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından pazartesi günü tekrar kontrol edilecektir.”