Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimleri nedeniyle 1 gün rötarlı olarak Düzce’ye geldi.  Sabah saatlerinde kente ulaşan Bakan Selçuk temaslarına Düzce Valiliği’nden başladı.

Bakan Selçuk’u burada Düzce Valisi Cevdet Atay, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ve MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu karşıladı.  Valilik binasına gelen Bakan Selçuk, Düzce Valisi Cevdet Atay ile basına kapalı olarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Buradaki programının ardından Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçen Bakan Selçuk burada yapımı tamamlanan 19 eğitim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

“MESLEK LİSELERİ YÜZLERCE KALEMDE İŞ ÜRETİYOR”

Burada yaptığı konuşmada meslek liselerini tercihinde geçtiğimiz sene yüzde 64 artış olduğunu kaydeden Bakan Selçuk,  “Bu çok sevindirici bir haber. Öğrencilerin kendi isteği ile bunları seçiyor olması ve yüzde birlik seviyeden öğrenci alan meslek liselerinin sayısının artması, yüzlerce iş garantili iş öncelikli okulun kurulması, bunlar hep sevindirici haberler ve bizim 40’ın üstünde meslek lisemiz artık ihracata başladı. Bu çok önemli bir haber benim için çünkü kendi içlerine kapanmayan ve ürettiklerini sadece kendi ülkemizde değil dünyada pazarlamaya çalışan bir okul anlayışı gerçekten çok açılım sağlayan bir bakış açısını gösteriyor. Küresel salgın döneminde Dünya’nın hiçbir yerinde görülmeyecek şekilde meslek liselerimizin işe el atmaları, ellerini taşın altına koymaları ve uzaktan kumandalı solunum cihazları üretmeleri, kızılötesi termometreler, maskeler daha yüzlerce kalemde iş üretmeleri ve bunu bütün ülkenin hizmetine sunmaları ayrıca ihraç etmeleri gerçekten büyük bir değer olarak görülüyorlar” dedi.

Düzce Borsa İstanbul Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi bünyesinde hayata geçirilen Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi’ni (NİSKEM)çok önemsediklerini belirten Selçuk, “Bunu iş birliği kültürünün de yansıması olarak değerlendiriyoruz daha önce ifade ettiğim gibi. Merkezimizin 1 uluslararası standart 16’sı ulusal yeterlik olmak üzere 5 sektör 17 kapsam ve 53 birimde 2025 yılına kadar da akreditasyonu var. Ve bu akreditasyon bağlamında da Türk-Ak tarafından akredite edilen 5 sektör makine, elektrik, elektronik, inşaat, ulaştırma, lojistik, haberleşme sektörleri olup, bu sektörler mesleki ve teknik eğitimde lokomotif olarak gördüğümüz sektörler aynı zamanda ve NİSKİM’in üstlendiği bu misyonu bu çerçevede çok değerli buluyoruz. Ve Türkiye’ye örnek olması anlamında da birtakım beklentilerimiz elbette mevcut” diye konuştu.

“19 YENİ KURUM 266 DERSLİK”

Düzce’de 19 yeni eğitim kurumunun daha yapımının tamamlandığını ve 266 dersliğin hizmete alındığını duyurmak için buradayız.”  diyen Bakan Selçuk, Beraberce açılışını yapmak için buradayız. 19 yeni eğitim kurumumuzun 3’ü anaokulu, 3’ü ilkokul, 4’ü ortaokul, 3’ü lise olmak üzere yapımı tamamlanan bilim sanat merkezi, spor lisesi, özel eğitim uygulama okulu ve benzer eğitim kurumları da bulunuyor. İl eğitim kurumu olarak pansiyonlar, atölyeler, spor salonu gibi çok yönlü yatırımlar da elbette söz konusu. Bu kurumlardan 3’ü de hayırsever vatandaşlarımız tarafından kazandırıldı. Burayı çok önemsiyorum. Elbette devlet olarak bizler okullar açıyoruz yatırımlar yapıyoruz ama hayırseverlerin iş birliği içerisinde ortaya koyduğu performansı ayrıca önemsiyoruz, değer veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“DÜZCE BİLSEM’DE TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

Düzce BİLSEM’de Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yapıldığını gördüğünü aktaran Bakan Selçuk, “Bugün bu sabah BİLSEM’li öğrencilerimizle beraber oturduk, sohbet ettik. Bütün arkadaşlarına örnek, bütün Türkiye’deki akranlarına örnek çalışmalar. Bunların devamı içinde elimizden ne geliyorsa tabii ki yapacağız. Ben burada yapılan çalışmaların öğrencilerimizin öğrenim hayatını zenginleştireceğini, öğretmenlerimizin işlerini kolaylaştıracağını biliyorum. Bu açıdan da mutluyum.

“DÜZCE’NİN EĞİTİM HAYATININ KALİTESİNİN ÇOK DAHA YÜKSEKLERE ÇIKTIĞINI GÖRECEĞİZ”

Ekip arkadaşlarımız adına bu çalışmaları daha ileriye götürmek için bugün Sayın Valimiz başta olmak üzere, sayın milletvekillerimizle, başkanlarımızla, hep beraber oturup, İl Müdürümüzle oturup, Düzce’nin ihtiyaçlarını, Düzce’nin gereksinimlerini nasıl daha ileri noktalara taşırız. Bunun da istişaresini yapacağız. Beraber değerlendirmeler yapacağız. Ve inşallah bu verimli çalışmalar neticesinde Düzce’nin eğitim hayatının kalitesinin çok daha yükseklere çıktığını göreceğiz ve Düzce artık çevre illerle yarışmak elbette önemli olabilir ama artık ülkelerin başkentleriyle yarışmak noktasında da yeni hedefler koymak durumunda olan bir ilimiz. Bu çerçevede de hep beraber elimizden geleni yapacağız. Ben şimdiden bütün yatırımlarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çocuklarımız için, öğretmenlerimiz için sevincimizi paylaşmak istiyorum. Tekrar tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAKAN SELÇUK: HAYIRSEVER HACI HİDAYET TÜRKSEVEN’DEN ALLAH RAZI OLSUN

İlk olarak Hacı Hidayet Türkseven’in bağışçısı olarak yaptırdığı ve eğitim camiasına hediye ettiği Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu’na bağlanan Bakan Selçuk, “İlki Hacı Hidayet Türkseven Uygulama Okulumuz. Hayırseverimiz Sayın Hacı Hidayet Türkseven’in bir bağışı. Kendisini buradan hususen şükranlarımı sunmak isterim. Allah razı olsun. Bütün oradaki arkadaşlarımızı da sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Hayırsever Türkseven ise, “Allah sizden de razı olsun. Üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız, buradayız. Görevlerinizde Allah muvaffak etsin” diye konuştu.

Bakan Selçuk, “Hacı Hidayet Türkseven amcamızla inşallah yüz yüze de görüşeceğiz. Çok güzel bir eser ortaya koydunuz. Bu bizi çok mutlu etti. Çok çok teşekkür ediyoruz” diyerek okulun açılışını yaptı. Okulun önünde de Hacı Hidayet Türkseven, Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven ve Öncü Medya Yönetim Kurulu Başkanı Aleyna Mübarek Türkseven ile öğrenci ve öğretmenler açılış kurdelasını kesti.

Diğer eğitim yatırımlarına da tek tek canlı bağlanan Bakan Selçuk, programın sonundaDüzce protokolüyle beraber , 3 anaokulu, 3 ilkokul, 4 ortaokul, 3 lise, spor lisesi, bilim sanat merkezi, özel eğitim uygulama okulunun açılış kurdelasını keserek hayırlı olmasını temenni etti.

Bakan Selçuk, okul ziyaretlerinin ardından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve AK Parti binasını ziyaret etti. Ziyaretler, basına kapalı yapıldı.