Kaç Haftalık Hamileyim

Yeni bir hayatı ailenize katmak ve ailenizi büyüterek, yeni ferdiniz ile yaşamanızı şenlendirmek istiyor olabilirsiniz. Eğer belli aşamaları geçmiş ve gebe kalmış iseniz ve hamilelik döneminizi merak ederek kaç haftalık hamileyim? Sorusunu gündeme getiriliyor iseniz, kişisel olarsak yapabileceğiniz basit uygulamalar bulunmaktadır.

Tavsiyemiz, her zaman tıbbi yardım yani doktor yardımı alınması olmak ile birlikte, sadece hamilelik sürecinizi hesaplamak istiyor iseniz, sizlere bu konuda yardımcı olacak bir iki detay verebiliriz.

Hamilelik süresinin kaç haftalık olduğunu öğrenebilmeniz için, öncelikli olarak son adet gününüzü bilmeniz gerekmektedir. Son adet gününüzün ilk başlangıç gününü biliyor iseniz, hesaplama işlemini kolay ve net bir şekilde yapabilirsiniz.

Yapmanız gereken işlem oldukça basittir. Bahsedilen günü bir yere not almalı ve haftalık periyotlar halinde işlemlerinize devam etmelisiniz. Bir Pazartesi gününü not almış iseniz, bir hafta sonraki Pazartesi günü hamileliğinizin ilk haftası olacaktır. Bu şekilde periyotlar devam edecek ve sizi 38. Ya da 42. Haftaya kadar götürecektir. Normal doğum süreci 38 ile 42 aralığında gerçekleşen süreçtir.

Gebelik Hesaplama İşlemleriniz www.gebelikhesapla.net Üzerinden Gerçekleştirebilisiniz.

Hesaplamalarınızda kesinlik ile hafta kavramını kullanmalısınız. Ayın 15’inde Pazartesi günü son adetinizin ilk günü ise, bir ay sonraki 15’ini baz alarak 1 aylık hamileyim tabiri kullanmamalısınız. Bu tarz bir yaklaşım yani hesaplama, hata yapacağınız anlamına gelecektir. Hesapladığınız ay 30 günden meydana gelebilir. Ancak bir sonraki ay, 31 günden meydana gelecektir. Hafta bazında devam eder iseniz, net sonuç elde etme ihtimaliniz yüksektir. Sadece bilmelisiniz ki, gerçekleşen doğumların %5 oranı, hesaplanan tarihlerde meydana gelmektedir. Net olarak tarihiniz kestirmeniz aslında güçtür.

Kaç haftalık hamileyim? Sorusunun cevabını, bahsedilen tekniği kullanarak bulabilirsiniz. Bu aşamadan sonra çeşitli kaynakları kullanarak, hamileliğiniz hakkında ve bebeğiniz hakkında bazı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bebeğinizin nasıl geliştiğini, fiziki yapısının ne aşamada olduğunu, ihtiyaç duyduğu gıda cinslerini ve sizin yapmanız gereken işlemleri, haftalık hesaplama yöntemi ile net olarak öğrenebilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olabilecek kaynak, hamilelik takvimi olarak isimlendirilmiştir. Bu kaynak üzerinden yukarıda bahsedilen gelişim süreçlerini okuyarak, öğrenme şansınız bulunmaktadır.